Kalaruoka

Kalapöydän lisukesalaatti raparperivinegretillä

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika -
Annokset 8
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Kesäinen salaatti

1 puska
rapeaa salaattia
erilaisia salaatteja esim.rucolaa/ vuonankaalia
1 kpl
kurkkua
1 nippu
retiisejä
0,5 l
mansikoita
2 kpl
kesäsipulia
2 kpl
nektariinia
1 pkt
feta/ salaattijuustoa

Salaatinkastike

1 kpl
raparperinvarsi
2-3 rkl (maista)
hunajaa
1 rkl
valkoviini/shampanjaviinietikkaa
2 tl
dijonsinappia
1/2 dl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
myllystä muutama rouhaisu
mustapippuria
1 dl
vettä raparperin kiehauttamiseen

Valmistus

Jokainen kalapöytä tarvitsee parhaimmat lisukkeet. Tässä on erinomainen resepti ja valmissalaatinkastikkeet saavat jäädä kauppaan. Rakenna salaatti sesongin kasviksista oman maun mukaan. Kesäsalaatin kruunaa raparperivinegretti, joka maustetaan mm. dijonsinapilla.

  1. Valmista ensin salaatinkastike.
  2. Kuori raparperi ja pilko pieniksi kuutioiksi.
  3. Kiehauta pienessä vesimäärässä n. 5 minuuttia ja jäähdytä.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään (paitsi öljy) ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä hienoksi.
  5. Lisää öljy ohuena nauhana sekoittaen.
  6. Laita kylmään odottamaan.
  7. Revi salaatti laakeaan kulhoon (tarvittaessa pese mullat pois)
  8. Lisää rucola( muut pestyt salaatit)
  9. Pilko kurkku, mansikat, nektariinit, kesäsipulit ja retiisit.
  10. Murra feta käsin.
  11. Kokoa kaunis salaatti ja tarjoile raparperivinegretin kanssa.

Kategoriat

Ruokalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää