Valmistus
Jokainen kalapöytä tarvitsee parhaimmat lisukkeet. Tässä on erinomainen resepti ja valmissalaatinkastikkeet saavat jäädä kauppaan. Rakenna salaatti sesongin kasviksista oman maun mukaan. Kesäsalaatin kruunaa raparperivinegretti, joka maustetaan mm. dijonsinapilla.
- Valmista ensin salaatinkastike.
- Kuori raparperi ja pilko pieniksi kuutioiksi.
- Kiehauta pienessä vesimäärässä n. 5 minuuttia ja jäähdytä.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään (paitsi öljy) ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä hienoksi.
- Lisää öljy ohuena nauhana sekoittaen.
- Laita kylmään odottamaan.
- Revi salaatti laakeaan kulhoon (tarvittaessa pese mullat pois)
- Lisää rucola( muut pestyt salaatit)
- Pilko kurkku, mansikat, nektariinit, kesäsipulit ja retiisit.
- Murra feta käsin.
- Kokoa kaunis salaatti ja tarjoile raparperivinegretin kanssa.