Valmistus
Tästäpä pizzaresepti, jota kokeillessa viimeistään ymmärrät, ettei siinä tonnikalapizzassa ole varsinaisesti järkeä täällä (satojen) tuhansien järvien ja itämeren maassa.
Voit tehdä tämän joko isona peltinä kiertoilmauunissa tai puolikkaana airfryerissa. Molemmat toimivat erinomaisesti! Tässä reseptissä käytetään valmista pizzataikinaa, mutta jos rakastat taikinan tekemistä, niin tee toki omasi. Jatka sitten muuten ohjeen mukaan.
Tillipesto ja lime-jalapenomajoneesi kruunaavat setin ja molemmat saa valmiina – paitsi että pestoon pitää jaksaa hienontaa tilliä ja sekoittaa hieman lisää oliiviöljyä. Tässä reseptissä olemme käyttäneet Pielisen Kalajalosteen arkikalaa ja luonnonkalaa, mutta mikä tahansa suomalainen järvikalasäilyke käy. Jos ne on maustettu jollakin tavalla, niin saat vielä hieman lisää kierrettä.
Tee näin:
- Rullaa valmistaikina auki leivinpaperin päälle pellille
- Levitä sopivasti tomaattikastiketta (joidenkin settien mukana tulee valmiiksi tomaattikastike, mutta päätä itse määrä)
- Valuta kalasäilyke ja murustele/levitä taikinan ja kastikkeen päälle
- Sitten sopivasti viipaloituja oliiveja ja siivutettua punasipulia
- Päälle raastettua juustoa ja sitten uuniin
- Airfryerissa n. 8 – 10 min ja 190 astetta, tavallisessa uunissa 200 astetta kiertoilmatoiminnolla n. 12 – 15 minuuttia.
- Ota pois kun näyttää valmiilta, anna jäähtyä muutama minuutti – koristele sitten tillipestolla ja majoneesilla.
PS. Voit varioida tätä monella tavalla omaan makuusi – jokin tuore yrtti tai pieni tulisuus päällä toimii myös hienosti.
(RN)