Kalaruoka

Haukivartaat ja uudet perunat grillissä & gremolata -kastiketta

Tekoaika 1 h
Passiivinen valmistumisaika -
Annokset 4
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

Haukivartaat

n. 600 g
haukifile, ruodoton
n. 4 rkl
oliiviöljy
3 - 4 tl
suola
1 - 2 tl
mustapippuri

Gremolata

n. 2 dl
oliiviöljy
2 pnt
lehtipersilja
2
valkosipuli, yksikynsi
2
sitruuna, kuoret
1 tl
suola
1 tl
mustapippuri

Grillatut uudet perunat

n. 800 g
varhaisperunaa, kesäperunaa
4 - 5 rkl
oliiviöljyä
2 - 3 tl
tilli, kuivattu
2 - 3 tl
paprikajauhe
1 - 2 tl
timjami, kuivattu (valinnainen)

Valmistus

Oletko kokeillut grillata uusia perunoita ilman esikeittämistä? No, kannattaa – ne kypsyvät aivan mahtavan maukkaiksi suoraan grillissä. Kaveriksi, tai pääosaan, haukea vartaissa ja kotimaista parsaa, joka on sesongissa juhannuksen tienoolla. Kylkeen italialaisten helppo neronleimaus, gremolata -kastike. Sopii kaikelle grillatulle lihasta kalaan, mutta ihan nappiosuma juuri tässä.

Tee näin:

  1. Laita grilli lämpeämään 200 asteeseen.
  2. Mausta perunat ja lisää grillin ylätasolla.
  3. Grillaa n. puolisen tuntia, kääntele kerran pari.
  4. Perunoita odotellessa tee gremolata: Hienonna lehtipersilja, raasta valkosipuli ja sitruunan kuoret ja sekoita hyvän oliiviöljyn kanssa. Mausta hyvin suolalla ja mustapippurilla.
  5. Leikkaa parsoista pari senttiä kannoista ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
  6. Laita (ruodottomat) haukifileet annospaloina vartaisiin. Öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Ota perunat pois grillistä, kun kypsiä ja pidä lämpiminä.
  8. Laita parsat grillin ylätasolle ja vartaat alatasolle.
  9. Grillaa n. viisi minuuttia kansi kiinni ja käännä sitten sekä parsat että kalat. Siirrä vartaat grillin kuumimpaan kohtaan viimeistelyyn, valele gremolata-öljyllä ja paahda väriä minuutti kaksi.
  10. Ota kaikki grillistä ja tarjoile heti.
  11. Valele kaloja gremolata -kastikkeella vielä lautasella tai tarjoilun yhteydessä.

(RN)

Kategoriat

Vaikeusaste

Opi lisää