Valmistus
Käsittele kala taitojesi mukaan sisältä ruodottomaksi tai suomusta ja grillaa sellaisenaan.
Tee näin..
- Mausta kala sisältä limeviipaleilla, hienonnetulla lehtipersiljalla, kapriksilla, mustapippurilla ja suolalla.
- Leikkaa kevyet viillot pintapuolelle ja hiero suolalla, pippurilla ja valele oliiviöljyllä.
- Savusta 30 – 60 minuuttia 75 asteessa. Voit myös siirtyä suoraan grillaamaan.
- Ota kala savusta ja nosta grillin lämpötila n. 250 asteeseen.
- Grillaa ensin vihanneksiin makuraidat ja vasta sitten pilko ja mausta vuokaan. Jätä parsojen nuput viimeiseksi (niille riittää pari minuuttia grillauksen loppuvaiheessa).
- Nosta vuoka ja kala grilliin.
- Jos savustit kalaa ensin, on arvio kalan grillauksesta n. 10 min per puoli. Kuitenkin sen verran, että kalaan tulee kaunis väri tai se on sopivan kypsää, n. 58 astetta. Lämpömittari on suositeltava.
- Kun kala on valmis, nosta se pois grillistä tarjoilualustalle ja pidä hetki vaikka folion alla.
- Lisää parsanuput ratatouilleen ja anna paahtua vielä pari minuuttia.
- Tarjoile heti, kun kala on vielä mehevää ja kasviksissa napakkuutta.
(RN)