Valmistus
Ikiklassikko ja perinteinen kastike mm. graavatulle lohelle. Suolaisen makea ja pikantti kastike voidaan tehdä perinteisesti kulhossa vispaamalla, mutta sauvasekoittimella homma käy varmemmin ja nopeammin.
Kun jätät tillin pois tai korvaat sen hyppysellisellä kuivattua timjamia, tuloksena on käytännössä French Dressing – salaatinkastikkeiden kuningatar.
Tee näin
- Mittaa kaikki ainekset pitkänmalliseen astiaan, johon sauvasekoitin mahtuu sopivasti
- Käynnistä sekoitin pohjalla ja anna vatkautua/emulsioitua nostaen sekoitinta pikku hiljaa alhaalta ylös päin
- Hienonna tilli ja sekoita se kastikkeen joukkoon (älä käytä tähän sauvasekoitinta)
- Käytä heti tai laita jääkaappiin. Kastike pysyy kylmässä hyvänä useita päiviä.
Kannellinen, kapeahko ja korkea säilykepurkki tai säilöntäastia patenttikannella on samalla sekä kätevä valmistus- että tarjoiluastia.
Tiesitkö, että nimi juontuu siitä, että aikoinaan ns. paremmissa ravintoloissa hovimestari valmisti tällaisen kastikkeen tyylikkäin ottein pöydän ääressä asiakkaiden katsellessa. Silloin tosin vatkattiin käsin, ei sauvasekoittimella.
(RN)