Kalaruoka

Suussa sulavat fenkolisilakat

Tekoaika 45 min
Passiivinen valmistumisaika 12 h
Annokset 6
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

Silakat & kypsennysliemi

600 g
Silakkafilee
TAI
500 g
Nahoitettu silakkafilee
4 dl
Vettä
1 dl
Väkiviinaetikka
0,5 dl
Suolaa

Etikkaliemi marinointiin

1 dl
Väkiviinaetikka
2 dl
Sokeri
3 dl
Vesi

Purkkiin

1/2
Fenkoli ohueksi siivutettuna
1 tl
Korianterin siemeniä

Terästä chilillä

Halutessasi voit antaa tähän reseptiin väriä ja potkua kuutioimalla joukkoon punaista chiliä. Miedomman lopputuloksen saamiseksi muista poistaa chilistä siemenet.

Valmistus

  1. Sekoita kypsennysliemi, kunnes ainesosat ovat liuenneet toisiinsa ja liemi on kirkasta
  2. Nahoita silakkafileet.
  3. Laita nahoitetut silakkafileet astiaan. Kaada päälle kypsennysliemi ja sekoita kevyesti. Sulje astia.
  4. Kypsennä silakkafileet etikka-suolaliemessä yön yli.
  5. Sekoita etikkaliemi marinointia varten. Sekoita ainesosat keskenään. Liemi on valmis, kun se on kirkasta.
  6. Siivuta puoli fenkolia ohueksi siivuiksi.
  7. Laita purkkiin kerroksittain silakkafileitä, fenkolisiivuja ja marinointilientä. Ripottele päälle korianterin siemeniä. Varmista, että liemi peittää kaikki ainesosat
  8. Anna maustua jääkaapissa muutama päivä ennen syöntiä.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää