Kalaruoka

Joulukalenterin 3. luukku – Joulun paras kalaresepti I

Tervetuloa Joulukalenterin 3. luukkuun. Siellä majailee ensimmäinen joulukalenterin 2024 parhaista kalaruokaresepteistä. Julkaisemme kalenterissa yhteensä 4 joulun parasta kalareseptiä, jotka ovat kaikki Keittiömestari Roy Norron käsialaa.

1. joulun paras kalaresepti on Jääkellarin Kirjolohi 

Tämä on muikean herkullinen ja jos et ole vielä kokeillut tätä suolaliemessä tekeytynyttä graavilohen serkkua, niin tänä jouluna on korkea aika! Perusresepti on kohtuullisen yksinkertainen ja jos haluat tuunata makuja jouluisemmiksi, niin ei kun soveltamaan.

Sovella reseptiä

Voit lisätä alkuperäisen reseptin mausteiden mukaan esimerkiksi 1 – 2 tähtianista tai vaikka kanelitangon. Tai kokeile lisätä muutama katajanmarja ja rosmariinin oksa, niin niin taas ollaan ytimessä.

Kannellinen uunivuoka on näppärä astia jääkellarin lohen suolaukseen.
Siivuta tarjolle vain sen verran, kuin kerralla tarvitset.

Näin onnistut

Tämän reseptin voit tehdä perinteistä graavia jo hieman aikaisemmin tekeytymään jääkaappiin, sillä sen säilyvyys on usean päivän pidempi (kunhan teet tuoreesta kirjolohesta). Käytännöllistä on, jos leikkaat kirjolohen valmiiksi yhtä tarjoilukertaa vastaaviin paloihin suolaliemeen ja siivutat yhden palan sitten kokonaan tarjolle. Muut palat säilyvät koskemattomina ja hyvinä tarjoiluhetkeä odotellen.

Erinomaisen herkullista joulua,
toivoo Kalaruoka.fin Keittiömestari Roy ja keittiötontut

P.S. Muista osallistua myös kahden edellispäivän kalenteriluukkuun!

Onko sinulla jokin joulun kalaruokaresepti, joka ansaitsee tulla julkaistuksi? Lähetä meille reseptisi.

Muista osallistua myös Kalastajan Kanavan joulukalenteriin.

 

Jatka lukemista