Kalaruoka

Nopea thai-lohicurry

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika -
Annokset -
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

60 ml
seesamiöljy
4
salottisipuli
4
valkosipulin kynsi
2,5 cm
inkivääri
1 nippu
hienonnettu sitruunaruoho
2
kevätsipuli pilkottuna
75 g
sieniä
2-3 rkl
punainen thai-currytahna
2 tölkkiä
kookosmaito
1 rkl
kalakastike
2 tl
hunaja
4 x 150 g
nahaton lohiannospala
5 dl
paksoita pilkottuna
1
limen kuori ja mehu
kourallinen
korianteri pilkottuna
koristeeksi
paahdettu cashewpähkinä
lisukkeeksi
höyrytetty riisi

Valmistus

Kuumenna seesamiöljy suuressa kasarissa. Lisää salottisipuli, valkosipuli, inkivääri, sitruunaruoho ja kevätsipuli.
Kypsennä 5-8 minuuttia, kunnes ne alkavat kypsyä ja karamellisoitua. Sekoita sienet joukkoon ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
Lisää currytahna, kunnes se on sekoittunut (n. 1 min). Lisää kookosmaito, kalakastie, hunaja, sekoita ja kiehauta. Lisää lohi ja loput kasvikset. Peitä kannella ja keitä 5-8 minuuttia,
kunnes lohi on kypsentynyt maun mukaan. Siirrä pois liedeltä ja sekoita joukkoon, limen mehu ja kuori sekä korianteri. Tarjoile riisipedillä. Viimeistele annos cashew-pähkinöillä ja limen mehulla.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Vaikeusaste

Opi lisää