Kalaruoka

Joulukalenterin 13. luukku — Aromipesällä helposti ja hitaasti

Tämä luukku on umpeutunut ja samalla arvonta on sulkeutunut. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitos osallistujille!

13. luukusta paljastuu helposti ja hitaasti kokkaamista Aromipesällä ja mahdollisuus voittaa itselleen myös oma. Aromipesän valmistaja Artekno on suomalainen muovituotteiden, termologistiikan tuotteiden ja elintarvikepakkausten asiantuntija. Se panostaa vahvaan erikoisosaamiseen, asiakaslähtöiseen palveluun, tehokkaisiin prosesseihin ja vastuullisuuteen.

Aromipesä on EPP-polypropeenista valmistettu kannellinen haudutusastia. Aromipesän ideana on hauduttaa esivalmistettu ruoka valmiiksi tietyn ajan kuluessa, kun se on suljettu aromipesän sisään valmistusastiassaan. Aromipesä pitää esikypsentämisen aikana ruokaan varautuneen lämmön mahdollisimman pitkään yllä, jolloin ruoka kypsentää itse itsensä valmiiksi omassa lämmössään aromipesän sisällä. Konepesun kestävä kotimainen laatutuote on tehty kestämään kovaa käyttöä niin veneessä, mökillä kuin kotonakin. Aromipesään mahtuu sisälle 3 litran kattila. Aito ja alkuperäinen Aromipesä on ollut hauduttajien Slow Food -suosikki jo yli 20 vuotta.

Kokeile haudutettua haukikeittoa tai tee hissukseen muhiteltua riisipuuroa!

Kolmen sipulin haukisoppa

n. 4 – 5 annosta
500 g haukifileetä (ruodoton) 2x2cm
1/2 purjosipuli renkaina
1 keltasipuli siivuina
1 yksikynsi valkosipulia hienonnettuna
1 palsternakka tai pala juuriselleriä 1x1cm
2 keskikokoista perunaa 3x3cm
voita ja öljyä paistamiseen
0,5 tl currya (tai juustokuminaa)
1/3 tl caynne tai chilijauhe (noin)
2 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 annos kalafondia (tai sopivasti kalanperkeistä keitettyä lientä)
1 dl valkoviiniä
3 – 4 dl vettä (riippuen kalaliemen määrästä)
1 – 2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
n. 1 tl hienonnettua timjamia
n. 1 tl raastettua sitruunankuorta
Kuullota vihanneksia kattilassa 5min. Käytä reilusti voita ja öljyä. Saa tulla jopa vähän väriä. Lisää mausteet ja valkosipuli loppuvaiheessa (valkosipulia ei kannata ruskistaa).
Lisää valkoviini, kalaliemi/fondi, kerma ja sen verran vettä, että ainekset peittyvät reilusti. Kiehauta ja nosta aromipesään puoleksitoista tai kahdeksi tunniksi ja lähde vaikka ulkoilemaan.
Ruskista ennen tarjoilua haukipaloihin kuumalla pannulla hyvä väri öljyn ja voin seoksessa). Jos kalaa on paljon, ruskista erissä ja nosta syrjään. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää hauet keittoon, anna tekeytyä pari minuuttia ja nosta tarjolle.

Aromipesä helpottaa myös joulun riisipuuron tekoa

2 dl vettä
2 dl riisiä
1 ltr maitoa
suolaa maun mukaan
voita silmäksi tarjoillessa
Kiehauta vesi ja lisää riisi. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä puuroa 1 – 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Siirrä kattila aromipesään kahdeksi tunniksi kypsymään. Tarjoile voisilmällä tai kanelilla ja sokerilla.

Termopakkausten kovan luokan tekijä

Lämpötilaherkkien tuotteiden kuljetuksessa turvallinen kylmä- ja kuumaketju on ensiarvoisen tärkeä. Arteknon kylmä- ja kuumapakkaukset ovat termologistiikan kehittyneimpiä ja lisäksi pitkälle räätälöitävissä. Tutustu valmiiseen mallistoon tai tilaa erikoisratkaisu yksilölliseen tarpeeseen!

Arteknon tuotteita käyttävät niin kuluttajat kuin ruokatuotannon ammattilaiset ravintola- ja cateringpalveluissa. Se ”Suomen yleisin” kylmälaukku on muuten juuri Arteknon valmistama.

 

Lue lisää: https://artekno.fi/kylma-ja-kuumapakkaukset/

Voita Aromipesä!

Täytä yhteystietosi alla ja osallistut Aromipesän arvontaan, Arvomme osallistujien kesken kaksi Aromipesää. 90-luvun nostalgiaklassikko Aromipesä on nyt taas todella ajankohtainen, sillä sillä onnistuu niin sähkön säästö kuin todella pitkät ja huolettomat haudutukset.

Osallistu arvontaan:

Säännöt:

  • Osallistut arvontaan täyttämällä yllä olevan osallistumiskaavakkeen 15.12.2023 mennessä.
  • Arvonta suoritetaan 16.12.2023 kaikkien arvontaan osallistuneiden ja säännöt hyväksyneiden kesken arvontakoneella.
  • Yhteistyökumppani tai Kalaruoka.fi toimittaa palkinnon voittajalle.
  • Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostilla/puhelimella ja Kalaruoka.fi julkaisee voittajan nimen tarvittaessa täällä ja somekanavissaan.
  • Voittajan yhteystiedot toimitetaan myös yhteistyökumppanille.
  • Yhteistyökumppani saa kaikkien vastanneiden vastaustiedot anonyyminä, eli nimiä eikä yhteystietoja ei anneta kolmansille osapuolille.
  • Arvonnan osallistumisajan ulkopuolella tai muutoin annettujen ohjeiden vastaisesti saapuneita osallistumisilmoituksia ei huomioida.
  • Kalaruoka.fi (Eforte Oy) järjestää arvonnan ja vastaa arpajaisveroista

Muista osallistua myös Kalastajan Kanavan joulukalenteriin.

 

Jatka lukemista