10. luukussa meille esittäytyy Selkämeren Jää! Todennäköisesti heidän kalastamaansa silakkaa on ollut sinunkin lautasellasi.
Selkämeren Jää toimii kalankäsittelyn parhailla paikoilla kaikissa suurimmissa kalasatamissa. Konsernin pakastus- ja jalostustoiminnot sijaitsevat Uudessakaupungissa ja Porin Reposaaressa.
Tehokkaimpina päivinä tuoretta kalaa käsitellään peräti 250 tonnia. Pakastevarastojen ollessa täynnä, löytyy niistä yhteensä noin viisi miljoonaa kiloa silakkaa.
Uudella, keväällä 2022 valmistuneella vakuumiperkuulinjastolla perataan Uudenkaupungin toimipisteessä yli miljoona kiloa MSC-sertifioitua silakkaa vuodessa. Kala on takuulla tuoretta, koska sen matka merestä jalostukseen on vain 100 metriä.
Vuosittain asiakkaille toimitetaan silakkaa ja muita kalatuotteita noin 15 miljoonaa kiloa. Suurikokoisimmat kalat toimitetaan filelaitoksille jalostukseen Uuteenkaupunkiin, Turkuun ja Poriin.
Silakan kalastus
Yhtiön kalastusalukset, troolarit Westfjord ja Hanne, pyytävät tuoretta raaka-ainetta laitoksiin. Silakan kalastus tapahtuu koko Itämeren alueella. Pohjanlahti on tärkein kalastusalue ja kotimaahan purettava saalis koostuukin lähes sataprosenttisesti pohjanlahden silakasta.
Alusten pohjanlahden silakan ja kilohailin kalastus on MSC-sertifioitu. Alukset kalastavat silakkaa ja kilohailia. Aluksilla on RSW (Refrigerated Sea Water) tankkeja, joissa vastapyydetty kala saadaan jäähdytettyä jo merellä 0-asteiseksi.
Lue lisää: https://selkamerenjaa.fi/
Huomasithan katsoa teille tekemämme silakkatietoiskun Kalaruoka.fin sometileillä?
Onko sinulla jokin erinomainen silakkakaresepti, joka ansaitsee tulla julkaistuksi? Lähetä meille reseptisi.
Muista osallistua myös Kalastajan Kanavan joulukalenteriin.