Kalaruoka

Kalatäytteiset letut

Tekoaika 15 min
Passiivinen valmistumisaika -
Annokset 3
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Täytetyt letut

6 kpl
Valmiita isoja lettuja
1 prk / 150 g
Suomalainen kalasäilyke, esim. arkikala tms.
125 g
Tuorejuusto
2 vartta
Nippusipulia
1 kpl
Maustekurkku, rapea
0,5 tl
Suola
0,5 tl
Mustapippuri, rouhittu
150 g
Juustoraaste, aito, esim. mozzarella/gouda/cheddar
0,5 dl
Persilja, hienonnettu

Tomaatti-sipulisalaatti

1 rs / 200 g
Kirsikkatomaatti / miniluumutomaatti
1 - 2 vartta
Nippusipuli
3 - 4 rkl
Oliiviöljy
2 rkl
Balsamico (valinnainen)
0,5 tl
Suola
0,3 tl
Mustapippuri (valinnainen)
0,5 dl
Persilja, hienonnettu

Valmistus

Paistoitko viikonloppuna lettuja tai räiskäleitä? Toivottavasti jäi yli ja jos ei, niin paista ensi kerralla varastoon odottamaan alkuviikkoa. Täytetyt letut on niin helppo ja nopea arkiruoka, että kannattaa muistaa tämä 70-lukulainen suosikkiruokalaji! No, kaupasta saa nykyään valmiita isoja lettuja kolikoilla, joten kokeilemaan.

Tämä onnistuu todella näppärästi airfryerissa, mutta tietenkin myös perinteisesti uunissa. Vartissa valmista!

Näin ne letut rullataan:

Valmista täyte. Valuta kala, hienonna sipuli, kuutioi maustekurkku ja sekoita kaikki ainekset, tarkista maku.

Laita pari ruokalusikallista täytettä letun päälle ja rullaa kiinni. Toista. Lado vierekkäin airfryerin astiaan ja ripottele juustoraaste päälle. Airfryeriin 200 astetta ja paahda noin viitisen kuutisen minuuttia hieman laitteestasi riippuen.

Tee sillä välin nopea tomaatti-sipulisalaatti. Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna nippusipulit. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja balsamicolla. Lisää hienonnettua persiljaa ja sekoita.

Kun juusto on sulanut ja saanut nättiä väriä, ovat letut valmiit. Nosta lautasille, viereen salaattia ja sitten syömään!

Vinkki: maustekurkun voi vaihtaa vaikka purkkimaissiin ja tuorejuuston makuvariantilla voit vaihtaa makuja. Tässä reseptissä oli käytössä valkosipulilla ja yrteillä maustettu tuorejuusto.

(RN)

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää