Kalaruoka

KLT-eväsleipä

Tekoaika 5 min
Passiivinen valmistumisaika
Annokset 1
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

1 kpl
lime & sitruuna -Kalatassu
2 siivua
vaaleaa paahtoleipää
2-3 siivua
kypsää tomaattia
1-2 kpl
rapeaa salaatinlehteä (esim. jääsalaatti)
Kourallinen tai puolikas lehtipersiljaa (tai tavallista)
Reilusti hyvää majoneesia
Suolaa ja mustapippuria muutama hyvä rouhaisu

Hyvä tietää

Voit vaihtaa paahtoleivän tummempaan leipään, ruisleipään tai vaikka burgerisämpylään.

Valmistus

Tämä on versio tunnetutusta klassikkoleivästä BLT (bacon, lettuce & tomato). Tässä versiossa pekoni vaihtuu Kalatassuun, jolloin leivän nimi on KLT.

  1. Kuumenna Kalatassu grillissä, nuotiolla tai paistinpannulla, n. 1–1,5 min per puoli
  2. Rakenna sillä aikaa leivän puoliskot valmiiksi
  3. Alapuolelle ensin majoneesia, sitten salaatti ja tomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Yläkanteen majoneesia ja persiljaa
  5. Kun tassu on sopivan kuuma, nosta leivälle ja kansi päälle.
  6. Syö!

Kategoriat

Ruokalaji
Vaikeusaste

Opi lisää