Kalaruoka

Kuhaa/ahventa ja fenkolia nyytissä

Tekoaika 20 min
Passiivinen valmistumisaika 20 min
Annokset 4
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

600 g
Ruodottomia kuha tai ahvenfileitä
2 kpl
Keskikokoinen fenkoli
1
Purjo
150 g
Kylmäsavulohi
n. 1,5 dl
Valkoviini
Suolaa
Tuorejuustoa esim.ruohosipuli
Ruohosipulia
Öljyä+ voita kuullottamiseen
Foliota
Resepti seuraajaltamme: Raili Kontio

Valmistus

  1. Tee mandoliinilla tai veitsellä ohuita siivuja fenkolista. Älä käytä sitkeää varsiosaa.
  2. Leikkaa pieni purjo (0,5 cm) renkaiksi. Kuullota kasvikset voi-öljy seoksessa puoli pehmeiksi.
  3. Leikkaa kuhat tai ahvenet pienemmiksi, a.150 g/hlö
  4. Mausta kasvikset ja kalat suolalla.
  5. Leikkaa kylmäsavulohet pieniksi kuutioiksi.
  6. Kokoa nyytit 4 eri folioon seuraavasti: alle kasviseosta, sitten kalat. Päälle kylmäsavulohikuuutiot. Reilu rkl. tuorejuustoa. Lopuksi ruohosipuli. Kääri nyytit kokoon.
  7. Paista n. 20 min. 200 asteessa. Ota nyytit uunista, lisää nyytteihin valkoviini ja anna olla uunissa vielä n. 5 min.
  8. Tarjoile perunoiden ja raikkaan vihersalaatin kera.

Kategoriat

Kalalaji
Vaikeusaste

Opi lisää