Kalaruoka

Lämpimät särkileivät

Tekoaika 10 min
Passiivinen valmistumisaika 10 min
Annokset 4
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

8 palaa (kaksi per syöjä)
vaaleaa tai tummaa leipää
ketsuppia/tuorejuustoa
3 prk
särkikalaa
tomaattia/paprikaa
2 kpl
(suolakurkkua halutessasi)
juustoraastetta/juustoa siivuina

Valmistus

Lämpimät voileivät on yksi lasten ja nuorten lempi-iltapaloista. Miksi siis ei varioida niitä ja tehdä välillä erilaisia ”lämppäreitä”. Vaihtoehtojahan on monia. Meillä nuoriso on tykännyt tehdä sekä vaaleaan kuin tummaan leipään Pielisen kalajalosteen luonnonkala- ja leppäsavukala-särkikaloista lämppäreitä.

Ota pellille muutama siivu mitä tahansa leipää, voitele leipä tuorejuustolla tai ketsupilla. Lisää päälle valutettua särkisäilykettä. Pilko paprikaa tai tomaattia lisäksi ja lisää juustohöylällä juusto tai juustoraaste, jos sellaista on kaapissa. Hätäisimmät toteutukset tulevat mikrossa kuvun alla, hieman rapeampi ja maukkaampi syntyy uunissa n. 225 asteen lämmössä 10 minuuttia.

Voit särkikalan sijaan myös kokeilla muita kotimaisia kalasäilykkeitä. Jos valitset tomaattikastikepohjaisen säilykkeen, kannattaa jättää leivän voitelu ketsupilla pois ja hyödyntää purkin kastiketta.

Lämpimästä leivästä rakennat lounaan, kun lisäät leivän päälle salaatin.

Mukaan otettavaksi evääksi voit muokata ohjetta niin, että laitat toisen leivän vielä juuston päälle ja pyöräytät koko paketin folioon ja käytät leipää uunissa  200 asteessa n. 10 min ja jäähdytät nopeasti. Sitten reissussa leivän voi lämmittää hasterilla nuotiossa tai jopa foliossaan kiukaan päällä.

 

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Vaikeusaste

Opi lisää