Valmistus
- Pyydä tai osta pieniä, max 400 g siikoja (III- tai IV-koko). Suomusta.
- Laita siiat marinadiin noin 1-2 tunniksi huoneen lämpöön. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likomaan.
- Voitele grilliritilä ruokaöljyllä ja kuumenna grilli erittäin kuumaksi
- Pyyhi enimmät marinadit pois talouspyyhkeellä. Työnnä varrastikut siikojen läpi pituussuunnassa. Kannattaa laitta kaksi tikkua rinnakkain, jolloin kääntäminen on helpompaa.
- Hiillosta kuumassa grillissä noin 1-3 min per puoli kalan koosta riippuen. Nahka saa hieman hiiltyä ja alkaa mennä rakkuloille. Lopuksi ripottele päälle hienoa merisuolaa.
- Nosta siiat grillistä tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä hetken. Tarjoile esim. uusien perunoiden tai salaatin kera.