Kalaruoka

Marinoidut hiilisiiat grillissä

Tekoaika 1 h 30 min
Passiivinen valmistumisaika 1 h 5 min
Annokset -
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

Marinadi

1 dl
Ruokaöljyä
1
Limen mehu
0,5
Persiljanippu
2
Valkosipulin kynsiä pilkottuna

Kala

4 kpl
Siika 300 g

Valmistus

  1. Pyydä tai osta pieniä, max 400 g siikoja (III- tai IV-koko). Suomusta.
  2. Laita siiat marinadiin noin 1-2 tunniksi huoneen lämpöön. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likomaan.
  3. Voitele grilliritilä ruokaöljyllä ja kuumenna grilli erittäin kuumaksi
  4.  Pyyhi enimmät marinadit pois talouspyyhkeellä. Työnnä varrastikut siikojen läpi pituussuunnassa. Kannattaa laitta kaksi tikkua rinnakkain, jolloin kääntäminen on helpompaa.
  5. Hiillosta kuumassa grillissä noin 1-3 min per puoli kalan koosta riippuen. Nahka saa hieman hiiltyä ja alkaa mennä rakkuloille. Lopuksi ripottele päälle hienoa merisuolaa.
  6. Nosta siiat grillistä tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä hetken. Tarjoile esim. uusien perunoiden tai salaatin kera.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää