Kalaruoka

Särkinacholaatikko

Tekoaika 15 min
Passiivinen valmistumisaika 20 min
Annokset 8
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

4 prk
Luonnonkala-kalasäilykettä (Pielisen kalajaloste)
1 pss
(kala)tacomauste
1/2 prk
valmista salsaa
1 prk
tomaattimurskaa
maun mukaan
chilijauhetta tai tuore chilipaprika pilkottuna
1 kpl (halutessasi)
sipuli
1 prk
tuorejuustoa (maustamatont)
nachoja
juustoraastetta (päälle)
ranskankermaa (tarjoiluun)
1/2 pss (sekoitetaan kalan sekaan)
(pakastepinaattia)

Valmistus

Särkinacholaatikko on teinien herkkua ja uppoaa myös niille, jotka eivät yleensä välitä kalasta.

  1. Avaa kalapurkit ja kaada ylimääräinen öljy pois, mutta hyödynnä öljyä vuoan voiteluun.
  2. Kaavi paistinpannulle kalasäilykkeet, salsa, tomaattimurska, (pakastettu pinaatti), pilkottu chili ja sipuli ja kuumenna.
  3. Lisää mausteet ja sekoita.
  4. Kaada nachoja vuoan pohjalle, lisää päälle kalaseos ja tuorejuusto pieninä ”köntteinä”
  5. painele nachoja vielä päälle kastikkeeseen ja ripottele päälle juustoraastetta runsaasti.
  6. Laita vuoka uuniin ja paista n. 200 asteessa n. 15-20 min.
  7. Tarjoile ranskakerman ja salaatin kera.

Voit varioida laatikkoa vaihtamalla kalaksi myös muita kalasäilykettä kuten esim. Leppäsavukalaa. Kovin suolaista kalaa ei tähän kannata käyttää, sillä juustoista, salsasta sekä nachoista tulee jo suolaa ruokaan. Lisäksi vaihtelua saa lisäämällä esimerkiksi tuoreita vihreitä papuja tai valkoisia papuja tomaattikastikkeessa.

Jos edellispäivältä on jäänyt paistettua kalaa voit hyödyntää sen myös laatikossa ja jatkaa kalaa säilykkeillä. Suolaisuutta saa vähennettyä lisäämällä reseptiin pinaattia, papuja tai muita kasviksia.

Samalla kalaseoksella voit tehdä myös kalafajitaksia.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää