Valmistus
- Hienonna kananmunat, matjessillifileet, punasipuli, tilli sekä ruohosipuli.
- Sekoita hienonnetut ainekset keskenään.
- Lisää creme fraiche ja sinappi.
- Sekoita ja mausta ripauksella pippuria.
- Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kalaruoka.fi on vahvasti kotimaisen kalan asialla. Tästä huolimatta sivulle saatetaan silloin tällöin julkaista erinomaisia reseptejä Suomen rajojen ulkopuolelta raaka-ainetta lainaten. Vaikka silliä ei ole Suomen aluevesiltä pyydetty, silli kuuluu ehdottomasti kotimaiseen kalaperinteeseen. Olihan Suomella jopa 1940-luvulta aina 1970-luvun puoleenväliin asti oma sillilaivasto, joka kalasti silliä Atlantilla aina keväisin.
Sinappisilli ja lasimestarin silli ovat monille tuttuja ja perinteisiä herkkuja, mutta sillikaviaari tarjoaa hienostuneen sillielämyksen juhlapöytään. Monet Kalaruoka.fi:n pääraaka-aineena toimivat kalat on korvattavissa. Sillikaviaarin valmistukseen käytetään kuitenkin mausteista matjessillifileetä, jonka makumaailmaa on hyvin hankala korvata. Kokeile sinäkin Kalaruoka.fi:n helppoa sillikaviaarireseptiä.