Kalaruoka

Sillikaviaari – toimituksen valinta

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 12 h 30 min
Annokset 6
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Sillikaviaari

2 kpl / n.180 g
Matjessillifilee
2 kpl
Kovaksi keitetty kananmuna (8-10 min)
1 kpl
Punasipuli
200 g
Creme fraiche
0,5 dl
Tilli
0,5 dl
Ruohosipuli
1-2 tl
Dijon-sinappi
Ripaus
Mustapippuria

Eihän silli ole suomalaista!

Kalaruoka.fi on vahvasti kotimaisen kalan asialla. Tästä huolimatta sivulle saatetaan silloin tällöin julkaista erinomaisia reseptejä Suomen rajojen ulkopuolelta raaka-ainetta lainaten. Vaikka silliä ei ole Suomen aluevesiltä pyydetty, silli kuuluu ehdottomasti kotimaiseen kalaperinteeseen. Olihan Suomella jopa 1940-luvulta aina 1970-luvun puoleenväliin asti oma sillilaivasto, joka kalasti silliä Atlantilla aina keväisin.

Sinappisilli ja lasimestarin silli ovat monille tuttuja ja perinteisiä herkkuja, mutta sillikaviaari tarjoaa hienostuneen sillielämyksen juhlapöytään. Monet Kalaruoka.fi:n pääraaka-aineena toimivat kalat on korvattavissa. Sillikaviaarin valmistukseen käytetään kuitenkin mausteista matjessillifileetä, jonka makumaailmaa on hyvin hankala korvata. Kokeile sinäkin Kalaruoka.fi:n helppoa sillikaviaarireseptiä.

Valmistus

  1. Hienonna kananmunat, matjessillifileet, punasipuli, tilli sekä ruohosipuli.
  2. Sekoita hienonnetut ainekset keskenään.
  3. Lisää creme fraiche ja sinappi.
  4. Sekoita ja mausta ripauksella pippuria.
  5. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

 

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää