Kalaruoka

Tokyo Sando -eväsleipä

Tekoaika 5 min
Passiivinen valmistumisaika -
Annokset 1
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

1 kpl
lime & sitruuna -Kalatassu
1 kpl
hampurilaissämpylä (esim. briossi)
4 rkl
sushi-inkivääriä (reilusti)
2 rkl
teriayaki-kastiketta
8 kpl
ohutta siivua tuorekurkkua
kourallinen suikaloitua salaattia (esim. jäävuorisalaattia tai varhaiskaalia)
reilusti hyvää majoneesia
mustapippuria muutama rempseä rouhaisu
(muutama korianterinlehti, jos tykkäät)

Hyvä tietää

Voit vaihtaa leiväksi paahtoleivän tai pehmeäkuorisen vaalean patongin.

Valmistus

Aasian maut istuvat leipään mainiosti. Tiesitkö muuten, että Japanissa on iso voileipäkulttuuri?

  1. Kuumenna Kalatassu grillissä, nuotiolla tai paistinpannulla, n. 1–1,5 min per puoli
  2. Rakenna sillä aikaa sämpylän puoliskot valmiiksi
  3. Levitä alapuolelle hieman teriyaki-kastiketta ja sopivasti majoneesia. Sitten kurkkusiivut (rouhaise mustapippuria) ja reilusti inkivääriä.
  4. Yläkanteen vähän teriyakia sekä reilusti majoneesia ja inkivääriä
  5. Kun tassu on sopivan kuuma, nosta leivälle ja kansi päälle. Kääri leivinpaperiin ja rutista hieman.
  6. Syö!

Kategoriat

Ruokalaji
Vaikeusaste

Opi lisää