Valmistus
Huuhdo sillifileet kylmässä vedessä ja kuivaa ne talouspaperilla. Pilko fileet, keitetyt kananmunat, kuoritut omenat sekä maustekurkut noin 1 cm:n kuutioiksi. Valuta maustekurkuista neste pois. Pilko punasipuli vielä pienemmäksi. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja sekoita kevyesti.
Vaahdota smetana ja ranskankerma kevyesti vispilällä vatkaamalla ja lisää se muihin aineisiin.
Lisää loraus sitruunamehua, ruohosipuli ja mustapippuri seokseen ja pyöräytä se tasaiseksi. Laita herkullinen sillikaviaari jääkaappiin maustumaan noin 30 minuutiksi ennen tarjoilua.
Valmistusvinkki: jos haluat nopeuttaa valmistusta, pilko kaikki ainekset valmiiksi isommissa määrin ja säilö ne jääkaappiin omissa pienissä rasioissaan. Reilut puoli tuntia ennen ruokailua, ota rasioista tarvittavat määrät kulhoon ja sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia. Näin saat joka päivälle tuoretta sillikaviaaria.
Ohje on sovellus Sillikoulun Omenasillikaviaarista.