Kalaruoka.fi ja Kalastajan Kanava selvittävät yhdessä kalastavan tai kalaa ruoaksi valmistavan kansan tottumuksia ja tapoja. Ja voit vastata, vaikka et kalaa söisi tai ostaisi – sekin on nimittäin todella, todella tärkeää tietoa! Linkki kyselyyn löytyy alempaa.
Vain noin 18% Suomessa syödystä kalasta on enää kotimaista. Tämä on aivan käsittämätöntä! Me haluamme parantaa tilannetta kotimaisen kalan eduksi. Jotta työtä voi tehdä tehokkaasti ja tuloksellisesti, tarvitaan tietoa monesta näkökulmasta. Tiesitkö muuten, että lihan, maidon ja kananmunien osalta kotimaisuusaste on 80 – 100% eli täysin toisinpäin kalaan verrattuna. Satojen tuhansien järvien ja Itämeren maassa tämä on erikoista.
Auta meitä sekä kehittämään toimintaamme että näkemään aidosti tutkitun tiedon avulla, missä se kalapihvi paistuu, kuka niitä paistaa, kuka kalastaa ja miten vai onko verkot nostettu jo naulaan, kuinka usein suomalaista kalaa syödään vai syödäänkö ulkomaista ja milloin kalaa ostetaan? Kyselyn lopussa on myös vapaa tekstikenttä, jossa voit kertoa meille lyhyesti ajatuksia aiheesta tai kokemusasiantuntijan näkemyksen siitä, miten ulkomaisen kalan mielipuolinen ylivoima murretaan – vai onko nykytilanne hyvä.
Kyselyyn vastaaminen käy vikkelästi parissa kolmessa minuutissa ja kaikki vastaukset ovat anonyymeja. Mitä enemmän vastauksia, sen paremmat tilastot!
Kyselyyn pääset tästä linkistä:
https://forms.gle/enquaT4cNoqSKazk7
Valtava kiitos jo etukäteen kaikille vastaajille,
Kalaruoka.fi:n ja Kalastajan Kanavan tiimi