Kalaruoka

Ahven-ruisleipäkukko

Tekoaika 3 h 30 min
Passiivinen valmistumisaika 3 h
Annokset -
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Ainekset

500 g
ahvenfilee/nyljetty ahven
1 kg
Ruisleipää (limppu)
2 tl
Suolaa
50 g
Voita
2 arkkia
Leivinpaperi
Foliota
Resepti seuraajaltamme: Jukka Hytönen

Valmistus

Leikkaa kansi ruisleivästä. Koverra leivän sisusta lusikalla pois. Täytä leipä ensiksi pohjalta ohuilla voisiivuilla. Lisää kerros ahvenia ja riputtele suolaa päälle. Lisää päälle taas voisiivuja ja ahvenia. Täytä leipä täyteen niin, ettei kansi mahtuu päälle. Voitele leipä ympäriinsä voilla. Kääri leipä leivinpaperiin ja sitten folioon. Lämmitä uuni 200-225 asteeseen. Paista leipää ensimmäinen tunti tässä lämpötilassa. Pudota lämpö 150 asteeseen ja anna kypsyä noin kaksi tuntia. Ota leipä uunista ja anna kukon vetäytyä keittiöpyyhkeeseen käärittynä noin puoli tuntia.

Kategoriat

Kalalaji
Sesongit
Vaikeusaste

Opi lisää