Kalaruoka

Savumuikkusäilykkeet

Tekoaika 20 min
Passiivinen valmistumisaika 4 h
Annokset -
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

1 kg
perattuja muikkuja
rypsiöljyä
1 tl
mustapippuria
1,5 rkl
hienoa merisuolaa

VAIHTOEHTOISET KALAT:

- norssi eli kuore

Resepti seuraajaltamme: Veikko Herranen

Valmistus

  1. Laita savustettuja muikkuja (pieniä) lasipurkki täyteen, lisää päälle pippurit ja suola
  2. lisää ruokaöljyä sen verran, että muikut peittyy.
  3. Kansi kiinni ja purkki/purkit kylmään uuniin.
  4. 100 astetta ja neljän tunnin päästä virta pois ja anna purkkien jäähtyä uunissa.

Vaatii vähän viitseliäisyyttä, mutta voin taata että voittaa purkkitonnikalat.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Vaikeusaste

Opi lisää