Kalaruoka

Kokonaisena grillattu kuha & parsa-ratatouille

Tekoaika 1 h 15 min
Passiivinen valmistumisaika -
Annokset 4
Vaikeusaste Edistynyt

Ainekset

Kuha

n. 1,5 kg
kokonainen kuha
1 dl
oliiviöljyä
1
lime
1 dl
lehtipersilja, hienonnettu
2 rkl
kapris
4 tl
suola
2 tl
mustapippuri, rouhittu

Ratatouille

2
kesäkurpitsa, pitkiä lohkoja
pnt
parsa, isoina paloina
1 - 2
paprika, lohkoina
200 g
terttutomaatti tms.
1 dl
oliiviöljyä
2 kpl
tähtianis
1 dl
balsamico
3 - 4 kynttä
valkosipuli
1 dl
timjami (tuore, hienonnettu)

Tarjoiluun / koristeluun

hieman
kevätsipulia tai ruohosipulia
2 rkl
kapriksia
pari oksaa
timjamia

Valmistus

Käsittele kala taitojesi mukaan sisältä ruodottomaksi tai suomusta ja grillaa sellaisenaan.

Tee näin..

  1. Mausta kala sisältä limeviipaleilla, hienonnetulla lehtipersiljalla, kapriksilla, mustapippurilla ja suolalla.
  2. Leikkaa kevyet viillot pintapuolelle ja hiero suolalla, pippurilla ja valele oliiviöljyllä.
  3. Savusta 30 – 60 minuuttia 75 asteessa. Voit myös siirtyä suoraan grillaamaan.
  4. Ota kala savusta ja nosta grillin lämpötila n. 250 asteeseen.
  5. Grillaa ensin vihanneksiin makuraidat ja vasta sitten pilko ja mausta vuokaan. Jätä parsojen nuput viimeiseksi (niille riittää pari minuuttia grillauksen loppuvaiheessa).
  6. Nosta vuoka ja kala grilliin.
  7. Jos savustit kalaa ensin, on arvio kalan grillauksesta n. 10 min per puoli. Kuitenkin sen verran, että kalaan tulee kaunis väri tai se on sopivan kypsää, n. 58 astetta. Lämpömittari on suositeltava.
  8. Kun kala on valmis, nosta se pois grillistä tarjoilualustalle ja pidä hetki vaikka folion alla.
  9. Lisää parsanuput ratatouilleen ja anna paahtua vielä pari minuuttia.
  10. Tarjoile heti, kun kala on vielä mehevää ja kasviksissa napakkuutta.

(RN)

Kategoriat

Vaikeusaste

Opi lisää