Valmistus
Oletko kokeillut grillata uusia perunoita ilman esikeittämistä? No, kannattaa – ne kypsyvät aivan mahtavan maukkaiksi suoraan grillissä. Kaveriksi, tai pääosaan, haukea vartaissa ja kotimaista parsaa, joka on sesongissa juhannuksen tienoolla. Kylkeen italialaisten helppo neronleimaus, gremolata -kastike. Sopii kaikelle grillatulle lihasta kalaan, mutta ihan nappiosuma juuri tässä.
Tee näin:
- Laita grilli lämpeämään 200 asteeseen.
- Mausta perunat ja lisää grillin ylätasolla.
- Grillaa n. puolisen tuntia, kääntele kerran pari.
- Perunoita odotellessa tee gremolata: Hienonna lehtipersilja, raasta valkosipuli ja sitruunan kuoret ja sekoita hyvän oliiviöljyn kanssa. Mausta hyvin suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa parsoista pari senttiä kannoista ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
- Laita (ruodottomat) haukifileet annospaloina vartaisiin. Öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Ota perunat pois grillistä, kun kypsiä ja pidä lämpiminä.
- Laita parsat grillin ylätasolle ja vartaat alatasolle.
- Grillaa n. viisi minuuttia kansi kiinni ja käännä sitten sekä parsat että kalat. Siirrä vartaat grillin kuumimpaan kohtaan viimeistelyyn, valele gremolata-öljyllä ja paahda väriä minuutti kaksi.
- Ota kaikki grillistä ja tarjoile heti.
- Valele kaloja gremolata -kastikkeella vielä lautasella tai tarjoilun yhteydessä.
(RN)