Kalaruoka

Joulukalenterin 22. luukku — Joulun paras kalaresepti IV

22. luukussa paljastamme joulukalenterin neljännen ja viimeisen joulun 2024 parhaista kalaruokaresepteistä. Tämän vielä kerkeät tekemään!

 

Joulun paras kalaresepti IV on – Limegraavikirjolohi!

Graavilohi yleisellä tasolla on niin perinteinen ruokalaji kuin olla ja voi. Nyt annamme vinkit muihinkin makuversioihin sekä lisäksi käytämme vakuumia apuna.

Limegraavattua kirjolohta. Tämäkin on jo lähes klassikko.

Voit muunnella perusreseptiä helposti. Kokeile näitä:

  • appelsiininkuori & rosepippuri (1/2 appelsiinin kuori, 1 rkl rouhittua rosepippuria)
  • chilirouhe & fenkolinsiemen (1 – 2 tl chilirouhetta, 1 tl rouhittua fenkolinsiementä. Purista päälle hieman hunajaa, kun leikkaat tarjolle – pieni makeus ja chili toimivat upeasti yhdessä)
  • hillottu inkivääri & paahdettu seesami (tee perusresepti ilman limeä ja mausta tarjolle leikattu graavikirjolohi hienonnetulla sushi-inkiväärillä – n. 2 rkl – ja pirskottele päälle n. 2 rkl paahdettua seesamiöljyä)

Korvaa perusreseptin lime siis ylläolevilla maustevinkeillä.

Pakkaa vakuumiin annoksina

Jos haluat maksimoida tuoreuden ja säilyvyyden, niin kannattaa tehdä graavit annoksina vakuumiin. Arvioi kerralla syötävän kalan määrä ja tee sen kokoisia paloja vakuumiin. Tällä lailla voit myös helposti kokeilla erilaisia makuversioita. Sen lisäksi, että kala sekä graavautuu nopeasti yön yli tai viimeistään päivässä, niin toiset annospakatut säilyvät erinomaisesti jääkaapissa pari kolme päivää käyttöä odottaen.

Graavattua kirjolohta kahden hengen kerta-annoksina vakuumissa. Todella kätevää!

Muista osallistua myös kahden edellispäivän kalenteriluukkuun.

Jos missasit aiemmat Joulun parhaat kalareseptit, niin niihin pääset tästä:
Joulun paras kalaresepti I
Joulun paras kalaresepti II
Joulun paras kalaresepti III

Onko sinulla jokin joulun kalaruokaresepti, joka ansaitsee tulla julkaistuksi? Lähetä meille reseptisi.

Muista osallistua myös Kalastajan Kanavan joulukalenteriin.

 

Jatka lukemista