Kalaruoka

Kalan ostajan muistilista

Kala on herkkä ruoka-aine, joka pilaantuu varsin nopeasti ja huomaamatta. Jotta saat omaan ruokapöytää mahdollisimman hyvälaatuista kalaa kaupasta, kurkkaa oheinen kalan ostajan muistilista.

  • Jos kotiin on pitkä matka ja/tai ulkona on lämmintä (yli 5 astetta), ota kauppareissuun kylmälaukku mukaan
  • Suunnittele ostosreissu niin, että kala pääsee nopeasti kotiin, eikä kalan kanssa ajella ympäri kylää hoitamassa muita asioita
  • Tee muut ostokset ensin ja hae kala vasta juuri ennen kassalle menoa.
  • Pohdi tarvitsemasi kalamäärä ruokaa syövien henkilömäärän mukaan
  • Varmista kalatiskillä, että ostamasi kala on tuoretta – opiskele tuoreen kalan tuntomerkit
  • Kysy palvelutiskin myyjältä kalojen pyyntiajankohdasta ja -paikasta
  • Kotona poista kala paperista, kuivaa sen pinta ja säilytä kelmun alla jääkaapin viileimmässä kohdassa (mielellään alle 3 asteessa)
  • Käytä tai ainakin valmista palvelutiskiltä ostettu kala viimeistään seuraavana päivänä.
  • varmista, onko ostamasi kala pakastettu, sillä kalaa ei voi uudestaan pakastaa vaan se pitää välissä kypsentää ja sen jälkeen sen voi tarvittaessa uudestaan pakastaa

Lähde:

Prokala.fi

Opi lisää