Kalaruoka

10 minuutin kalaburgeri ”Big Mac”

Tekoaika 10 min
Passiivinen valmistumisaika -
Annokset 2
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

10 minuutin kalaburger

2 kpl
Valmiita, suomalaisia kalapihvejä
2 kpl
Hampurilaissämpylöitä
2 dl
Jäävuorisalaattia, suikaloitu
8 kpl
Maustekurkkusiivuja
2 kpl
Ohuita sipulisiivuja
2 - 3 rkl
Kurkkusalaattia (makea)
2 - 4 rkl
Hampurilaiskastiketta, esim. Kavli tai Auran
2 siivua
Juustosiivu, esim. cheddar tai Port Salut
1/2 pss
Ranskanperunoita (kotimaisia)

Kääntele kaupan hyllyllä kalapihvipakkauksia ja lue tuoteseloste, niin saat oikeasti suomalaista kalaa. Tässä reseptissä on käytetty kalahyllystä Kalatassu Sitruuna & Lime -pihvejä sekä pakkasesta Apetit Itämeren Kalapihvejä. Tuore kalapihvi kuumenee puolessa siitä ajasta, kuin pakkaspihvi.

Ranskanperunoissakin kannattaa valita kotimainen vaihtoehto, valmistajia mm. Mummon ja oolannin.

Valmistus

Onko kiire ja lapsella nälkä? Ja vähän aikuisellakin.. No, tässä ratkaisu molempien makuun.

Tehdään Suomen nopein kalaburgeri valmiilla, suomalaisilla kalapihveillä ja vohkitaan muut täytteet Mäkkärin Big Macista. 10 minuutissa valmis!

Näin toimit:

  1. Laita kalapihvit airfryerin kulhon toiselle reunalle ja ranskalaiset toiselle. Laita ajastimeen 10 minuuttia ja 185 on sopiva lämpötila (hieman laitteestasi riippuen).
  2. Paahda n. 5 – 6 minuuttia, sekoita sitten ranskalaisia ja käännä pihvit. Jatka ohjelmaa.
  3. Airfryerin pöhistessä suikaloi jäävuorisalaatti ja leikkaa maustekurkusta sekä sipulista ohuita siivuja.
  4. Lisää hampurilaissämpylät puolikkaina kaiken päälle fryeriin siksi aikaa, että lämpeävät. Ota pois ennen kuin ruskistuvat, tarkoitus on vain lämmittää n. 30 – 45 sekuntia.
  5. Ota sämpylät täytettäväksi ja jätä pihvit ja ranskalaiset fryeriin paahtumaan loppuun.
  6. Laita alapuolikkaalle reilusti hampurilaiskastiketta ja suikaloitua salaattia. Yläpuolelle kurkkusalaattia, maustekurkkua ja sipulirenkaita.
  7. Ota ranskalaiset ulos ja suolaa ne. Laita juustosiivut pihvien päälle ja anna lämmetä fryerissa sen verran, että juusto kuumenee.
  8. Nosta pihvit sämpylälle ja nosta kansipuoli päälle. Valmista on.
  9. Ranskalaiset perunat viereen ja syömään!

Jos jääkaapissasi on valmiita maustekurkkusiivuja, niin käytä toki niitä.

Tiesitkö, että Bic Macin ”secret sauce” on yleisön kauan spekuloima kastike, jonka ihan tarkka resepti on yrityksen salaisuus. Käytännössä se on kuitenkin lempeästi tomaattinen majoneesipohjainen kastike, jossa on hieman sekä makeutta että etikkaisuutta. Saat vastaavan kastikkeen ja makumaailman aikaiseksi, kun yhdistät valmista hieman tomaattista hampurilaiskastiketta tai Thousand Island -kastiketta ja hieman makeaa kurkkusalaattia (kuten tässä reseptissä) sekä ehkä muutaman tipan valkoviinietikkaa.

Big Macin klassiset täytteet ovat hämmentävän yksinkertaiset, mutta silti sen makumaailma on tunnistettava. Kastike, maustekurkut, jäävuorisalaatti ja hieman sipulia ovat kaikki maultaan mietoja, mutta yhdessä ne ovat enemmän.

(RN)

Kategoriat

Kalalaji
Vaikeusaste

Opi lisää