Kalaruoka

Äidin sinappiset silakkarullat

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 25 min
Annokset 4
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Kalat

1 kg
ruodottomia silakkafileitä
nippu
tuoretta tilliä
7 dl
vettä

Marinadi

7 dl
Vesi
2,5 dl
Etikka
3,5 tl
Ruokosokeria
3,5 tl
Suolaa
2 tl
Mustapippuria
2 kpl
Laakerinlehteä
Yhteistyökumppani: Kalastajan Kanava

Valmistus

Sinappisten silakkarullien resepti on kotoisin Savonlinnasta 1970-luvulta. Kyse on sisarmedia Kalastajan Kanavan vetäjän Jyrin lapsuudenkodin resepti. Vaikka resepti onkin varsin perinteinen silakkaresepti, niin kummasti se maistuu niin lapsille kuin nuorillekin ja rullan rullaa ei jää yli joulun kalapöydästä. 

Näin ne syntyvät:

  1. keitä marinadi kattilassa 10 min ja anna jäähtyä hieman
  2. levitä voipaperille ruodottomat silakkafileet nahkapuoli alaspäin
  3. ripottele fileille suolaa
  4. valele fileet makealla sinapilla
  5. ripottele päälle tilliä
  6. rullaa fileet pystyyn tai vaakaan uunivuokaan
  7. kaada marinadi uunivuokaan silakoiden päälle
  8. paista silakoita uunissa 20 minuuttia.
  9. jos aiot syödä rullat myöhemmin kylmänä, jäähdytä ne nopeasti – parantaa säilyvyyttä.
  10. koristele ennen tarjoilua tillisilpulla tai ruohosipulisilpulla.

Rullat voit syödä lämpimänä perunamuusin kera tai sitten jäähdytettynä vaikka jouluaaton kylmän kalapöydän antimena. Herkuttele!

Testaa arjessa myös tätä herkkuversiota perinteisest silakkalaatikosta.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää