Kalaruoka

Chili-korianterisilakat

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 26 h
Annokset 4
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

500 g (300 g)
Silakkaa (tai silakkafilettä)

Etikkaliemi

2,5 dl
vesi
0,5 dl
väkiviinaetikka
0,5 rkl
suola
1,5 rkl
sokeri

Chili-korianterikastike

punainen tuore chili
2 kpl
valkosipulinkynsiä
2 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1 kpl
lime mehuna ja kuori raastettuna
0,5 tl
suolaa
mustapippuria
0,5 dl
rypsiöljyä (neutraalin makuista)
1 rkl
sokeria
silputtua tuoretta korianteria

VAIHTOEHTOISET KALAT

-kuore (norssi)

Valmistus

MasterChef Kristiina Ponsimon chili-korianterisilakat ovat herkullinen alkuruoka keitettyjen perunoiden kera juhlavammalla aterialla tai mainio coctailpala saaristolaisleivän kera. Yllätä tällä hyvin säilyvällä herkulla perheesi iltapalapöydässä.

  • Perkaa silakat ja poista nahka.
  • Lisää veteen etikka ja sekoita sokeri ja suola liemeen kunnes liukenevat, voit myös kiehauttaa liemen, mutta jäähdytä ennen silakoiden lisäämistä
  • Anna nahattomien fileiden maustua etikkaliemessä jääkaapissa n. 1 vrk.
  • Siivilöi etikkaliemi pois silakoista
  • Valmista silakan maustekastike pilkkomalla/raastamalla ja sekoittamalla kaikki ainekset ja lisää silakat
  • Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää