Kalaruoka

Piparjuurisilakat

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 26 h
Annokset 4
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

500 g (300 g)
silakoita (silakkafileitä)

Etikkaliemi

2,5 dl
vettä
0,5 dl
väkiviinaetikkaa
1/2 rkl
suolaa
1,5 rkl
sokeria

Piparjuurikastike

1 prk
ranskankermaa
0,5 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
1 rkl
omenaviinietikkaa
2 rkl
hienoksi raastettua tuoretta piparjuurta tai piparjuuritahnaa
hienonnettua tuoretta tilliä

VAIHTOEHTOISET KALAT

- kuore (norssi)

Valmistus

MasterChef Kristiina Ponsimon piparjuurisilakat toimivat juhlan alku- tai coctail-paloina tai arjessa vaikka perheen iltapalana. Tarjoile saaristolaisleivän tai keitettyjen perunoiden kera.

  • Perkaa silakat ja poista nahka.
  • Lisää veteen etikka ja sekoita sokeri ja suola kunnes liukenevat, voit myös kiehauttaa, mutta jäähdytä ennen silakoiden lisäämistä
  • Anna nahattomien fileiden maustua jääkaapissa etikkaliemessä n. 1 vrk.
  • Siivilöi liemi pois silakoista
  • Valmista piparjuurikastike pilkkomalla/raastamalla ja sekoittamalla kaikki ainekset ja lisää sitten silakat
  • Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää