Kalaruoka

Leipäkukko

Tekoaika 15 min
Passiivinen valmistumisaika 1 h 30 min
Annokset 4
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

8 kpl
taskumallista ruisleipää
24 kpl
perattuja päättömiä pienehköjä muikkuja
2 pkt
pekonia
ripaus
hienoa merisuolaa

VAIHTOEHTOISET KALAT:

Voit vaihtaa muikun myös norssiin (eli kuoreeseen), nyljettyihin ahveniin tai suomustettuihin pieniin särkiin. Ja toki väliin voi laittaa myös savustettua kalaa väliin, jos kalassa on valmiiksi suolaa, kannattaa valita suolatonta pekonia tai kyljysviipaleita!

Valmistus

Moni varmasti tuskailee samojen iänikuisten retkieväiden kanssa. Tässä on vaihtoehdoksi kalakukko pikana, leipäkukko. Aivan erinomainen ja helposti syntyvä ”gourmee-tason” reissueväs, niin pilkkijäille, ruskaretkelle kuin kesän veneretkelle. Ehdottomasti parhaimmillaan nuotiolla kiireettömästi lämmitettynä ja kyytipojaksi jotain mieluisaa juotavaa.

Lado molemmin puolin leiville pekonit ja pohjapuolelle kolme muikkua. Ripottele suolaa muikulle ja laita kansi kiinni. Pyöräytä leipäset vahvaan alumiinifolioon ja paista uunissa 175 asteessa jopa 1,5 h. Uudelleenlämmitys retkellä vaikka nuotiossa halsterin avulla.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää