Kalaruoka

Haukipiirakka

Tekoaika 1 h 35 min
Passiivinen valmistumisaika 10 min
Annokset 8
Vaikeusaste Edistynyt

Ainekset

Pohja

150 g
voita
6 dl
vehnäjauho
6 rkl
juustoraaste
6 rkl
vettä
2 tl
leivinjauhe
2 kpl
kananmuna
loraus
kuohukermaa

Täyte

500 g
jauhettu hauki
maun mukaan
herbamare-suola
6 kpl
kanamuna
1 dl
maitoa
1,5 dl
kuohukermaa
60 g
smetana
250 g
juustokermaa
200 g
Viola kylmäsavulohi
2 dl
Felix jogurtti tzatsiki
1 tl
herbamare-suola
1 tl
kuivattu persilja
1 tl
kuivattu ruohosipuli

Pinnalle

4 rkl
juustoraaste
20 kpl
kirsikkatomaatti siivutettuna

Valmistus

  1. Sekoita vehnäjauhot ja rasva keskenään.
  2. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Painele/levitä taikina paistovuoan pohjalle ja reunoille. Paista 225 °C , (asteessa) uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.(käytä apuna vedellä kostutettua nuolijaa).
  4. Paista jo valmiiksi jauhettu hauki pannussa
  5. Sekoita munat, maito, kerma, sitruunapippuri, kylmäsavulohi, leivinjauhe, smetana ja suola kulhossa.
  6. Levitä paistettu haukiseos, purjo ja kirsikkatomaatin puolikkaat puolikypsälle piiraspohjalle ja kaada päälle munaseos. Ripottele raastettu juustoraaste pinnalle ja viipaloidut kirsikkatomaatit.
  7. Paista piirasta vielä noin 20 minuuttia.
  8. Anna jäähtyä ja tasoittua ja NAUTI.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Vaikeusaste

Opi lisää