Kalaruoka

Nopea nuudelikeitto ahvenesta ramen -tyyliin

Tekoaika 15 min
Passiivinen valmistumisaika -
Annokset 2
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Ahven-nuudelikeitto

2 - 3 filettä/annos
Ahvenfile, ruodoton
8 dl
Vesi
1 pss (90 g jumbo)
Nuudelikeittoaines (Creamy Shrimp)
2
Kananmuna
2 vartta
Kevätsipuli (alaosat)
2 isoa nuppua
Kukkakaali
1
Lime
1/3 tl
Suola

Koristeluun / viimeistelyyn

4 rkl
Sipulirouhe
2 rkl
Suolapähkinä (rouhittu) (valinnainen)
1 rkl
Seesaminsiemen (valinnainen)
1/3 pnt
Korianteri (valinnainen)
2 vartta
Kevätsipuli (yläosat)

Valmistus

Kalaruoka voi olla myös pikaruokaa ja silti maukas ja näyttävä. Vähistä ja kohtuuhintaisista aineksista voi pyöräyttää vikkelän ahven-nuudelikeiton ramen -tyyliin alkupalaksi tai lounaaksi. Nuudelikeittopussi, muutama ahvenfile, pari kananmunaa ja vihanneslokerosta jotakin pientä. Tuoreita yrttejä, jos sattuu olemaan tai osuu ostoskoriin.

Näin se käy noin vartissa:

Laita 8 dl vettä kiehumaan. Älä kaada vettä pois vaiheiden välissä. Valmistele ja pilko ainekset kun odottelet veden kiehumista: kukkakaali pieniksi nupuiksi, kevätsipulin alaosat sormenpään kokoiseksi. Kevätsipulin yläosat säästä hienonnettuna koristeeksi. Viillä ahvenfileistä keskiruotorivi irti. Keitä kuuden minuutin (eli juuri sopivan löysät) kananmunat, nosta ne pois vedestä ja pelästytä. Pidä kuitenkin lämpöisinä. Lisää nuudelikeittoainekset (jätä chilijauhe pois, jos et halua tulista) sekä kasvikset kiehuvaan veteen ja anna hautua kolme neljä minuuttia. Nostele sitten sopivasti kypsyneet ainekset kahteen kulhoon reikäkauhalla.

Nosta kattilaan jäänyt liemi uudelleen kevyesti kiehumaan, lisää 1/3 teelusikallinen suolaa, sekoita ja laita ahvenfileet liemeen kypsymään. Sammuta liesi ja siirrä kattila syrjään hautumaan noin kolmeksi neljäksi minuutiksi. Sillä välin kuori ja halkaise kanamunat ja asettele ne annoksiin. Kun ahvenet ovat valmiita, asettele ne kulhoihin nuudelikeon päällimmäisiksi ja kaada liemi kattilasta varovasti mukaan. Koristele kevätsipulilla ja korianterilla. Jos et pidä korianterista, käytä jotain muuta aasialaishenkistä yrttiä tai vaikka ruohosipulia. Pientä rapeutta ja purutuntumaa saat lisäämällä vielä hieman sipulirouhetta (ns. hot dog -sipulia) tai murskattua suolapähkinää tai seesaminsiemeniä tai kaikkia edellisiä. Lisää vielä limelohko oheen.

Tarjoile heti ja purista reilusti limemehua mukaan. Itadakimasu!

(RN)

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää