Valmistus
Paistetut muikut ovat kansainvälisesti tunnustettu herkku. Miten syntyvät herkullisen rapeat paistetut muikut? Tässä Kalastajan Kanavan Jyri Kuusisalon vinkit lempiruokansa tekoon.
Perkaa muikut (pää pois ja vatsaontelo tyhjäksi). Huuhtele muikut kylmällä vedellä nopeasti lävikössä ja kuivaa ne. Lisää jauhoihin hienoa merisuolaa. Pyöritä muikut jauhoissa. Lopuksi paista kalat väljässä voissa (tai voin ja rypsiöljyn seoksessa) kuumalla pannulla, muurikalla tai vastaavalla. Maista alkupään muikuista suolan määrä, jos kala kaipaa lisää suolaa, lisää se pannulla paistaessa.
Käännä muikku kertaalleen, jotta ne eivät hajoa. Jos pannu ei ole riittävän kuuma, muikuista tulee löysiä.
Tarjoile heti sitruunanviipaleen perunamuusin tai salaatin kera. Paistetut muikut täyttävät vatsan myös pelkän hyvän kermaviili- tai ranskankermakastikkeen kera. Kokeile oheista kylmää kalakastiketta.
Voit valmistaa myös kuoreet eli norssit tällä ohjeella.
Resepti: Jyri Kuusisalo, Kalastajan Kanava