Kalaruoka

Rapeat tacomaustetut silakat airfryerissa & smetana-salsadippi

Tekoaika 40 min
Passiivinen valmistumisaika -
Annokset 2
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Tacomaustetut silakat

n. 400 - 500 g
Silakkafile
n. 1 - 2 dl
Kauralese (glut.)
1 pss (osa)
Tacomauste
n. 2 tl
Suola
1
Kananmuna
Loraus
Vesi

Smetana-salsadippi

n. 120 g
Smetana
4 rkl
Tomaattisalsa (medium)
2 tl
Paprikajauhe
n. 0,5 tl
Valkopippuri jauh./rouh.
n. 0,5 tl
Suola
1 dl
Kevätsipuli hienonnettu

Koristeluun

1 varsi
Kevätsipuli hienonnettu

Valmistus

Silakka taipuu monenlaiseen tekemiseen ja silakkaruokia voi ja kannattaa muunnella monipuolisesti. Tässä reseptissä silakka saa mausteisemman makumaailman tacomausteella ja pinnasta tehdään rapea gluteenittomilla kauraleseillä. Airfryer hoitelee paiston kätevästi ja kaveriksi tehdään smetanasta ja salsasta muikea dippi. Tämä sopii mainiosti vaikka leffaillan naposteluksi, päivällisen alkupalaksi tai kesäpäivän lounaaksi, jos keität oheen vaikka varhaisperunat.

Jos silakan sijasta saaliiksi tulee muikkua tai kuoretta, niin voit tehdä myös niistä. Pikkukuoreet ja pienet muikut voit käyttää halutessasi kokonaisina.

Näin se käy:

Aloita tekemällä dippi. Sekoita dipin ainekset ja laita kylmään tekeytymään siksi aikaa, kunnes kalat ovat valmiita.

Huuhtaise silakkafileet nopeasti jääkylmällä vedellä, valuta ja kuivaa ne paperin tai keittiöliinan välissä. Levitä fileet laudalle tai pellille leivinpaperin päälle nahkapuolet alaspäin. Ripottele päälle tacomaustetta ja suolaa (jos tacomausteessa on myös suolaa, suolaa fileet hillitymmin). Käännä fileen toinen puoli toisen puolen päälle siten, että nahkapuolet jäävät ulospäin ja saat ikään kuin kalan muodon. Vatkaa kananmuna reilun vesilorauksen kanssa, jotta saat hieman ohuemman rakenteen. Sivele fileet kananmunalla ja ripottele päällä kauraleseitä, tacomaustetta ja suolaa. Tiputtele tai pirskottele päälle öljyä. Käännä kalat ja toista edelliset työvaiheet. Nostele kalat airfryerin pesään ja paista 200 asteessa n. 7 – 8 minuuttia laitteen tehosta riippuen. Silakat ovat valmiita, jos pinta on rapeutunut ja nahka hieman kupruilee. Kypsentäminen kannattaa tehdä vaikka kahdessa kolmessa erässä, jotta saat nopeammin rapeaa, eivätkä kalat haudu ihan kylki kyljessä.

Tarjoile kalat dipin kanssa joko heti kuumana tai myöhemmin jäähtyneinä. Koristeluksi riittää kevät- tai ruohosipuli. Täyttävämmän, isomman aterian saat, jos ohessa tarjoilee varhaisperunoita, leipää tai nachoja. Toisaalta, tästä voi jatkaa myös vaikka täysimittaisiin tacoihin!

(RN)

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää