Kalaruoka

Savuahven perinteisellä munakastikkeella

Tekoaika 1 h 30 min
Passiivinen valmistumisaika -
Annokset -
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

Savuahvenet

4-8
Ahvenia
1 tl
merisuolaa
2 dl
leppälastua
2-4
sokeripalaa
2 pientä
katajannoksa

Munakastike

4 kpl
kananmunia
4 kpl
kevätsipulia
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
kuohukermaa
1 tl
suolaa
ripaus
valkopippurijauhetta
50 g
voita

Mummonkurkku

1/2 - 1 kpl
kurkku
2 rkl
väkiviinaetikkaa
4 rkl
sokeria
0,5 tl
tuore tillisilppu

Pikkelöity keltajuuri

3 kpl
keltajuuria (isoja)
1 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria

Valmistus

Savuahvenet, olipa ne sitten kuinka suuria tai pieniä tahansa, ovat erinomaisia savustettuna. Mökin savupöntössä tai grillissä savustuslaatikossa ahvenista saa superherkullisia. Kastikkeiden kanssa voi vaihdella makumaailmaa, mutta yksi perinteinen upea kastike on perinneruokaa, eli munakastike. Munakastike on täyteläinen ja hieman makeahko, joten kylkeen sopii hyvin pikkelöityjä vihanneksia. Tällä kertaa lisukkeena pikkelöityä keltajuurta sekä mummonkurkkua. Keitetty peruna/ uudet perunat ovat aina loistava lisäke kalan ja kastikkeen kanssa.

Valmistus:

  1. Suolaa ahvenet ja savusta. Savustuspöntön/laatikon pohjalle lastua, sokerinpalat ja katajanoksat. Savusta n. 20 min. riippuen ahventen koosta.
  2. Pikkelöi kurkut ja keltajuuret. Keitä keltajuurien liemi, anna jäähtyä ja lisää kuoritut viipaloidut keltajuuret liemeen. Anna maustua kylmässä. Mummonkurkkuun viipaloi kurkut, laita kannelliseen purkkiin ja lisää sokeri, etikka ja tilli; hölskytä.
  3. Munakastike: keitä munat, silppua sipuli (varret talteen) kuullota sipuli voissa, lisää jauhot ja kypsytä 5 min. Lisää kerma pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen ja lisää keitetyt pilkotut munat. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää viimeiseksi silputut kevätsipulin varret.
  4. Keitä tai höyrytä perunat.
  5. Pleittaa kaunis annos.

 

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää