Valmistus
Kalafileitä, nopeasti kypsyviä vihanneksia, suolaa ja voinokareita. Tästä helpommaksi menee vain nakkikioskin luukulla. Sillä aikaa, kun pelti kypsyy, niin ehtii pyöräyttää cowboy butter -kastikkeen kermaviiliversion. Tämä toimii niin arkena kuin sunnuntaina.
Kalana voit käyttää annoskokoisia siika-, kirjolohi-, kuha- tai haukifileitä. Tämän reseptin kypsennysajat ovat n. 1 – 1,5 sentin paksuisille kalafileille ja tankoparsat ja varsiparsakaalit kypsyvät juuri sopiviksi yhtä aikaa. Kun haluat perata ja fileoida kalasi itse, niin ohesta löytyy vinkit mm. siian fileointiin.
Toimintamalli on tämä:
- Leikkaa parsan tyvet (n. 2 – 3 cm) ja kuori muutamalla vedolla noin puoliväliin.
- Leikkaa varsiparsakaalin tyvi (n. 1 cm).
- Aseta leivinpaperi uunivuokaan ja öljyä se kevyesti.
- Laita fileet väljästi vuokaan ja vihannekset väleihin. Mausta suolalla.
- Laita runsaasti voinokareita päälle.
- Laita esilämmitettyyn (250 c) uunin kypsymään n. 15 min
- Tarkista 10 minuutin kohdalla ja valele vihanneksia voisulalla.
Sillä aikaa, kun kala kypsyy, niin valmista kastike.
- Hienonna persilja ja ruohosipuli
- Raasta sitruunan kuori
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset, mausta suolalla
- Anna tekeytyä hetki ja maista – lisää makuja, jos siltä tuntuu
Nosta kalapelti suoraan pöytään ja purista päälle sitruunan mehua sinne tänne. Nauti heti!
P.S. Jos haluat ruoan oheen reilummin lisukkeita, niin samalle pellille voi laittaa eilisen keitettyjä perunoita – tai vaikka keittää ne perunat kaveriksi. Aloita silloin laittamalla perunat ensin kiehumaan, muu valmistuu sillä aikaa.
(RN)