Kalaruoka

Tom Yum -Kalatassukeitto

Tekoaika 8 min
Passiivinen valmistumisaika -
Annokset -
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

2 kpl
curry & appelsiini -Kalatassua
1 l
vettä (mittaa litran termoksella)
1 pss
Tom Yum Creamy Shrimp -nuudeleita
kourallinen kevätsipulia ja kuivattua sipulirouhetta
pari palaa jotain nuotiolla paahdettavaa leipää

Hyvä tietää

Jos olet perinteisempien kalakeittomakujen ystävä, vaihda Tom Yum johonkin vähemmän mausteiseen nuudelikeittoon ja kalatassumauksi lime & sitruuna.

Valmistus

Lämmin keitto valmiina termospullossa pelastaa viileän retkipäivän. Hifistelijä rakentaa tältä pohjalta myös ramen-keiton, jos pilkkoo mukaan sopivia vihanneksia ja nappaa keitetyn kananmunan reppuun. Silloin kannattaa jo harkita kaiken tekemistä trangialla nuotiolla…

  1. Kiehauta vesi ja lisää nuudelipussi mausteineen. Sekoita, kiehauta ja kaada termokseen.
  2. Näyttää laihalta tässä vaiheessa, mutta nuudelit turpoavat matkalla (ihan tarkoitus)
  3. Kuumenna Kalatassut grillissä, nuotiolla tai paistinpannulla, n. 1–1,5 min per puoli
  4. Sekoittele termosta ja kaada kuppeihin. Paloittele kalatassut mukaan ja päälle kevätsipulia ja sipulirouhetta.
  5. Paahda kaveriksi leipäsiivu ja syö!

Kategoriat

Ruokalaji
Vaikeusaste

Opi lisää