Valmistus
Caesar-salaatti on käytännössä kaikkien tuntema klassikko ja alunperin se sisältää vain salaattia, kastiketta ja leipäkrutonkeja. Myöhemmin siihen on alettu yhdistää myös kanaa tai vaikka katkarapuja. Nyt tehdään siitä vähän harvinaisempi, suomalainen kalaversio. Kuhaceasar-salaatti on päivälliseen tai illalliseen sopiva herkullinen alkupala, mutta annos tuplattuna se toimii erinomaisesti myös pääruokana. Kuhaceasar syntyy helposti ruodottomista kuhafileistä. Jos haluat tehdän helpomman, nopeamman version vaikka mökillä, niin hyödynnä valmista caesarkastiketta, niitä saa kaupoista monilta valmistajilta. Kun haluat panostaa vielä vähän päälle, niin tee ceasar-kastike itse, sekin on kohtuullisen vaivatonta ja reseptejä löytyy monia.
Näin se käy:
- Fileoi kuhat ruodottomiksi ja pilko n. 2 x 5 cm paloiksi/siivuiksi
- Paista palat voin ja öljyn seoksessa kuumahkolla pannulla kullankeltaisiksi
- Pidä kuhat lämpimänä erillisessä astiassa (älä puhdista pannua välissä)
- Pilko leipä kuutioiksi ja paista uuden voin ja öljyn seoksessa hieman rapeaksi. Mausta valkosipulilla (lisää valkosipuli noin puolivälissä prosessia) ja suolalla.
- Asettele salaatinlehdet lautaselle, laita kastiketta, nostele krutongit päälle, vuole parmesania ja nostele lopuksi kuhapalat päällimmäiseksi.
- Koristele esimerkiksi hienonnetulla ruohosipulilla tai kevätsipulilla. Tarjoile heti.
Miellyttäviä hetkiä keveän kalaruoan parissa!
(RN)