Kalaruoka

Kipparin kuha (saltimbocca)

Tekoaika 40 min
Passiivinen valmistumisaika 15 min
Annokset 4
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

Saltimbocca kuhasta

4
kuhafilettä
16
salvianlehteä
8
Kipparijuustoa
2 tl
suolaa
1 tl
valkopippuria

Tomaattinen kastike ja gnocchit

500 g
tuoregnoccheja
400 g
luumu- tai terttutomaatteja
1 dl
timjamia, hienonnettu
1 dl
lipstikkaa, hienonnettu
2 - 3 kynttä
valkosipulia, hienonnettu
1
appelsiinia, raastettu kuori ja mehu
1 - 2 dl
valkoviiniä
3 vartta
kevätsipulia
2 - 3 dl
vesi

VAIHTOEHTOISET KALAT

ahven
hauki

Valmistus

Saltimbocca on italialainen klassikko, joka yleensä tehdään vasikasta tai possusta. Ohuiden lihaviipaleiden väliin laitetaan lihaversiossa salvian lehtiä ja ilmakuivattua tai savustettua kinkkua. Nyt kuitenkin tehdään kalaversio kuhasta ja kinkun sijasta savuisuutta ja suolaisuutta tuo kipparijuusto. Salvian lehdet toki kuuluvat edelleen mukaan. Lisukkeeksi syvän italialaiset gnocchit tomaattisessa ja yrttisessä kastikkeessa.

Näin se käy:

  1. Fileoi kuha ruodottomaksi (voit käyttää myös ahventa tai haukea tässä reseptissä)
  2. Kuutioi tomaatit, hienonna sipuli ja yrtit
  3. Raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiinista mehu
  4. Laita kuhafileen toiseen päähän pari siivua Kipparijuustoa ja salvian lehtiä, käännä fileen toinen pää ja laita grillitikulla ”paketti kiinni”
  5. Laita paistinpannu kuumenemaan ja siihen öljyä
  6. Laita kasvikset paistumaan ja pyörittele kasviksia
  7. Lisää sitten appelsiinin kuori ja sekoittele
  8. Lisää valkoviini, anna kiehahtaa ja hieman redusoitua ja lisää sitten gnocchit
  9. Laita kuhanyytit grilliin ja anna paistua noin 7 minuuttia, käännä vasta, kun file on saanut väriä
  10. Lisää kasvis-gnocchiseokseen hieman vettä
  11. Anna paistua toinen puoli kuhanyytistä
  12. Nosta nyytit kasvis-gnocchiseoksen päälle kuhat ja koristele ruoho- tai kevätsipulisilpulla
  13. Nosta tarjolle. Erinomainen ruokajuoma on tässä yhteydessä valko- tai roseviini.

(RN)

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää