Kalaruoka

Pestokirjolohi airfryerissa & yrttikasvikset

Tekoaika 15 min
Passiivinen valmistumisaika 15 min
Annokset 2
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Pestokirjolohi

400 g
Kirjolohifile, ruodoton, pääpuolelta
100 g
Pestokastike
1 tl
Suola
0,5 tl
Mustapippuri

Yrttikasvikset

1 kpl
Kesäkurpitsa, keskikokoinen
2 kpl
Puna- tai keltasipuli, iso
2 - 4 kynttä
Valkosipuli
2 - 3 tl
Yrttisekoitus, kuivattu, esim. provence
6 rkl
Oliiviöljy
0,5 tl
Suola

Valmistus

Monen ikisuosikki, uunikirjolohi, tekee nyt matkan välimerelle, Genovaan, Italiaan. Pestokastike maustaa kalan, valkosipuli ja yrtit maustavat rouheat kasvikset ja Signor Airfryer hoitaa kypsennyksen!

Näin se tapahtuu:

  1. Pilko kesäkurpitsa reiluiksi lohkoiksi. Poista pehmeät keskiosat.
  2. Pilko sipulit isoiksi lohkoiksi. Jätä hieman kantaa kiinni, jotta ne pysyvät lohkoina.
  3. Mausta yrttisekoituksella ja murskatulla valkosipulilla. Pyöräyttele reilun oliiviöljyn kanssa.
  4. Laita airfryeriin paahtumaan, 190 astetta ja 5 minuuttia.
  5. Viillä sillä välin kirjoloheen reilu ristikko nahkaan asti ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Hiero pestokastike viiltoihin ja nosta kalanpalaa hieman isomman leivinpaperin päälle.
  6. Siirrä kasvikset airfryerin kulhon toiseen reunaan, nosta kala kulhoon leivinpaperin päällä ja kypsennä n. 8 – 10 minuuttia 190 asteessa (hieman laitteesi tehosta riippuen).
  7. Pestokastikkeen ja kasvisten tulisi hieman ottaa väriä. Suolaa kasvikset vasta lopussa.
  8. Valmis! Nosta tarjolle, koristele tuoreilla basilikan lehdillä ja nauti heti.

Jos sinulla ei ole airfryeria, niin homma käy kuin Figarolta ooppera myös uunissa. Nosta silloin lämpötila n. 200 asteeseen ja pidennä kypsennysaikoja parilla minuutilla. Jos haluat kasviksia ruokaisampaa apetta, niin lohko mukaan muutama eilinen keitetty peruna.

(RN)

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää