Kalaruoka

Haukipihvit

Tekoaika 40 min
Passiivinen valmistumisaika 30 min
Annokset 6
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

800 g
haukea jauhettuna
2
kananmunaa
2 tl
hienoa merisuolaa
1/2 tl
hienonnettua valkopippuria
ripaus
muskottipähkinää
100 g
sulaa voita
1 dl
kermaa
½ dl
korppujauhoja
1 nippu
tilliä

VAIHTOEHTOISET KALAT

- kuha
- ahven
- jos vaihdat loheen, kannattaa voi jättää ja lisätä hieman sitruunaa mukaan

Valmistus

  1. Sekoita jauhetun haukimassan sekaan kananmunat ja kerma.
  2. Lisää mausteet korppujauhoihin sekoitettuna.
  3. Lisää lopuksi sula voi ja nippu hienonnettua tilliä.
  4. Anna taikinan vetäytyä kylmässä ja nostele pellille tai paistinpannulle pihvejä.
  5. Paista joko pannulla voissa kunnes kypsiä tai uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoile perunamuusin, perunoiden tai vaikka riisin kera. Tee oheen kermaviilikastike tai tartar-kastike. Haukipihvit ovat erinomaisia myös kalahampurilaisen välissä.

Sovella reseptiä:
  • Samalla ohjeella voit tehdä myös haukipullia
  • Jos pidät sipulista, lisää sipulia hieman pieneksi silputtuna
  • Samalla ohjeella voit tehdä myös haukimurekkeen, tällöin taikina kannattaa jättää hieman löysemmäksi
  • Lisäämällä taikinaan yhden sitruunan mehun saat pihveihin vahvan sitruunan maun

p.s. Muista jauhaa 2-3 kertaa hauki, jos fileissä on y-ruodot tallella.

 

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää