Valmistus
- Sekoita jauhetun haukimassan sekaan kananmunat ja kerma.
- Lisää mausteet korppujauhoihin sekoitettuna.
- Lisää lopuksi sula voi ja nippu hienonnettua tilliä.
- Anna taikinan vetäytyä kylmässä ja nostele pellille tai paistinpannulle pihvejä.
- Paista joko pannulla voissa kunnes kypsiä tai uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Tarjoile perunamuusin, perunoiden tai vaikka riisin kera. Tee oheen kermaviilikastike tai tartar-kastike. Haukipihvit ovat erinomaisia myös kalahampurilaisen välissä.
- Samalla ohjeella voit tehdä myös haukipullia
- Jos pidät sipulista, lisää sipulia hieman pieneksi silputtuna
- Samalla ohjeella voit tehdä myös haukimurekkeen, tällöin taikina kannattaa jättää hieman löysemmäksi
- Lisäämällä taikinaan yhden sitruunan mehun saat pihveihin vahvan sitruunan maun
p.s. Muista jauhaa 2-3 kertaa hauki, jos fileissä on y-ruodot tallella.