Valmistus
Tässä on haukipullaresepti, josta syntyy sellaista haukiherkkua, että ruuasta tykkäävät niin nuoret kuin vanhemmatkin – pitävät he sitten kalasta tai eivät ennen näiden maistelua.
- perkaa ja fileoi hauki
- pilko fileet pienemmiksi ja jauha lihamyllyllä haukipalat 2-3 kertaa
- laita kala jääkaappiin odottamaan, että olet sekoittanut muut aineet
- riko kananmunat astiaan ja riko niiden rakenne
- kaada sekaan kerma ja sitruunan mehu, sekoita
- lisää spelttijauhot, joihin olet sekoittanut suolan ja mausteet
- lisää korppujauhot ja sekoita
- sulata voi ja anna sen jäähtyä, kaada seokseen ja sekoita hyvin kaataessasi
- pilko tilli ja lisää kala sekä tilli seokseen
- pyörittele kalapullia (tai painele pihvejä)
- maista suolan määrä paistamalla pannulla pieni nokare
- paista paistinpannulla 5-7 min tai uunissa 200 asteessa 15-18 min riippuen haukipullien koosta
Tarjoile perunamuusin ja/tai salaatin kera. Voit käyttää näitä myös kalakeitossa tai lisukkeena rapujuhlissa.
Samalla ohjeella voit tehdä myös kalamurekkeen ja paistaa pullien kanssa samassa uunissa kiertoilmalla alimmalla tasolla, noin 25-30 minuuttia. Laske kiertoilmauunin lämpötilaa 165 asteeseen, kun pullat on otettu uunista.