Valmistus
Keväällä parasta on päästä tekemään kalaa ulos nuotion ääreen. Kurkkaa MasterChef Kristiinan halsterisilakoiden ja kasvisperunanyyttien ohje.
Halsterisilakat
Hanki valmiita silakkafileitä tai kokonaisia silakoita, jotka perkaat ja nappaat päät pois. Mausta silakat suolalla ja valkopippurilla, asettele halsteriin. Halstraa nuotiohiilloksella tai grillissä. Silakat hiilloksella n.10 min., kunnes pinta hiillostunut.
Kasvisnyytit
Kuori perunat ja porkkanat. Pilko kaikki juurekset ja vihannekset sekä höyrytä kattilassa niin, että jäävät napakoiksi (n. 10 min). Tee foliosta (tuplafolio) nyyttejä, johon laitat kasvikset, mausteet, yrtit sekä tuorejuuston. Kypsennä nyytit nuotiolla ritilällä tai grillissä noin 10 min.
Nauti halsterikalan kanssa.