Kalaruoka

Silakkaburgeri

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 10 min
Annokset 4
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Silakkafileet

600 g
silakkafilee
1 dl
ruisjauho
suolaa
pippuria
voita

Täytteet ja muut

salaatinlehtiä
hampurilaissämpylöitä
coleslaw'ta
hernepyreetä
majoneesiä

Vaihtoehtoiset kalat

- muikku
- kuorre
- särki

Yhteistyökumppani: Ruotsinkielinen Martta-organisaatio 

Valmistus

  1. Laita silakkafileet voi- tai leivinpaperille nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Pyörittele fileet jauhoissa.
  3. Paista voissa paistinpannulla (3-4 minuuttia per puoli) tai uunissa, 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Laita vastapaistetut silakkafileet hampurilaissämpylälle salaatin, coleslaw’n ja hernepyreen kera. Laita muutama ruokalusikallinen majoneesia silakkafileiden päälle ja laita toinen sämpylän puolikas päälle.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää