Kalaruoka

Halsterisilakat ja kasvisnyytit

Tekoaika 40 min
Passiivinen valmistumisaika 20 min
Annokset 4
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Halsterisilakat

700 g (1 kg)
silakkafile (tai kokonaisia perattuja silakoita)
1 tl
suola
ripaus
valkopippuria

Kasvisnyytit

8 kpl
kiinteä peruna esim. Annabelle
1 kpl
pieni kukkakaali
2 kpl
iso porkkana
2 kpl
sipuli
1 pkt (200 g)
maustamaton tuorejuusto
n. 0,5 tl
mustapippuri myllystä
0,5 tl
suola
tuoreita yrttejä, kuten ruohosipulia, persiljaa

VAIHTOEHTOISET KALAT

- Muikku
- Kuore

Valmistus

Keväällä parasta on päästä tekemään kalaa ulos nuotion ääreen. Kurkkaa MasterChef Kristiinan halsterisilakoiden ja kasvisperunanyyttien ohje.

Halsterisilakat

Hanki valmiita silakkafileitä tai kokonaisia silakoita, jotka perkaat ja nappaat päät pois. Mausta silakat suolalla ja valkopippurilla, asettele halsteriin. Halstraa nuotiohiilloksella tai grillissä. Silakat hiilloksella n.10 min., kunnes pinta hiillostunut.

Kasvisnyytit

Kuori perunat ja porkkanat. Pilko kaikki juurekset ja vihannekset sekä höyrytä kattilassa niin, että jäävät napakoiksi (n. 10 min). Tee foliosta (tuplafolio) nyyttejä, johon laitat kasvikset, mausteet, yrtit sekä tuorejuuston. Kypsennä nyytit nuotiolla ritilällä tai grillissä noin 10 min.

Nauti halsterikalan kanssa.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää