Valmistus
Isä Vesarannan ahvenrullat on helppo uuniruoka niin mökillä, reissussa, arkena kotona kuin kesällä grillissä tai miksei jopa nuotiolla nyyttinä. Kalastusopas Hannu Vesaranta esitteli tämän isänsä kehittämän ahvenherkun Kalastajan Kanavan Ahven Tourneen toisessa osassa, kun kolmen päivän kalareissussa toki tehtiin myös kalaruokaa.
- fileoi ahvenet ruodottomaksi
- pilko suikaleiksi Koskenlaskija-juusto
- kääri rullat: alimmaksi pekoni, sitten ahvenfilee, päälle koskenlaskijasiivu ja rullaa
- nostele rullat pystyyn uunivuokaan
- paista noin 20-30 minuuttia 200 asteisessa uunissa riippuen kalafileiden paksuudesta
Herkuttele perunamuusin tai keitettyjen perunoiden ja voin kera. Lisukkeeksi voit tehdä viher- tai kaalisalaatin.
Huomaa, että jos käytät 30-35 cm ahventa puolita file pitkittäin ja lisää paistoaikaa sillä, mitä paksumpi file on, sen pidempään se kypsyy. Jos et halua käyttää näin paljoa pekonia, voit leikata siivuttaa pekonit pitkittäin puoliksi.