Kalaruoka

Nachoahvenet

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 10 min
Annokset 2
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

10
ahvenfileitä
2
kananmunaa
x tl
hienoa merisuolaa
x tl
mustapippuria
nachosipsejä

Valmistus

Nachoahvenet ovat leivitettyjä ahvenfileitä. Erona on, että leivitys tehdään nacholastuilla. Voit käyttää tässä pienempiä sekä isompia fileitä. Naposteluun sopivat pienemmät fileet 15-25 cm ahvenista.

Ripottele ahvenfileiden päälle ensin reippaasti suolaa ja mustapippuria taikka sitruunapippuria fileisiin molemmin puolin. Kasta fileet kananmunaan ja leivitä fileet murennetulla nachosipsimurulla.

Paista nopeasti pannulla väljässä voissa ja tarjoile heti oheisen kalakastikkeen ja perunamuusin, ranskalaisten tai vaikkapa salaatin kera. Voit paistaa ahvenia myös ilman leivitystä ja tarjoilla kuten kuvassa leivitettyjä ja leivittämättömiä fileitä rinnan.

Vaihtoehtoiset kalat

Voit vaihtaa tämän kalareseptin ahven myös KUHAAN tai HAUKEEN. Kokeile tarjota tätä herkkua myös niille, jotka eivät muuten välitä niin kovin kalasta – uppoaa niin lapsille kuin aikuisillekin!

Kalaresepti: Mikko Salonen, hauenkalastaja, kokki

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Vaikeusaste

Opi lisää