Kalaruoka

Kalastajan vaimon savukalapiirakka

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 25 min
Annokset 6
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Pohja

380 g
Pakastettu suolainen piirakkapohja

Täyte

1 kpl
Sipuli
2-3 kpl
Valkosipulin kynsi
1 kpl
Pieni kesäkurpitsa
1 kpl
Paprika
400 g
Lämminsavukirjolohifilee
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Kuohukermaa
150 g
Juustoraastetta
1 tl
Suolaa
ripaus
Mustapippuria rouhittuna
1 tl
Paprikajauhetta

Paistamiseen

1-2 rkl
Ruokaöljyä

Vapauta luovuutesi piirakkaan

Mitähän sitä valmistaisi ruuaksi? Kaapista löytyy pieniä määriä erilaisia kasviksia ja toisaalta kalaakin tekisi hiukan mieli. Piirakat ovat herkullisia ja helppoja ruokia, joihin voi laittaa täytteeksi kaikkea, mitä kaapista löytyy. Näin syntyi myös kalastajan vaimon savukalapiirakka. Tässä on eräs versio kyseisestä piirakasta. Käytä näitä ainesosien määriä ohjenuorana, mutta valitse kala sekä kasvikset makusi tai saatavuuden mukaan ja kehitä oma piirakkabravuurisi!

Valmistus

  1. Ota piirakkapohja sulamaan huoneen lämpöön.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Piirakan sulaessa kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Pese ja kuutioi kasvikset.
  4. Irrota savukirjolohifileestä nahka ja nyhdä liha irtonaiseksi. Varmista samalla, ettei kalaan ole jäänyt ruotoja.
  5. Kuullota sipulia hetken aikaa öljyssä. Lisää valkosipuli ja kasvikset pannulle. Kuullota vielä hetki.
  6. Lisää kasvisten joukkoon mausteet. Sekoita.
  7. Nosta pannu pois levyltä ja lisää joukkoon nyhdetty savukirjolohi. Sekoita ainekset keskenään.
  8. Painele sulanut piirakkapohja halkaisijaltaan n. 24 cm irtopohjavuokaan.
  9. Kaada piirakan täyte paistinpannulta piirakkapohjan päälle.
  10. Sekoita keskenään muna ja kerma. Kaada tasaisesti piirakkatäytteen päälle.
  11. Ripottele päälle vielä juustoraaste.
  12. Paista uunissa 200 asteessa n. 25 min, ja kunnes juusto alkaa muuttua kauniin ruskeaksi.
  13. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

 

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää