Valmistus
- Ota piirakkapohja sulamaan huoneen lämpöön.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Piirakan sulaessa kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Pese ja kuutioi kasvikset.
- Irrota savukirjolohifileestä nahka ja nyhdä liha irtonaiseksi. Varmista samalla, ettei kalaan ole jäänyt ruotoja.
- Kuullota sipulia hetken aikaa öljyssä. Lisää valkosipuli ja kasvikset pannulle. Kuullota vielä hetki.
- Lisää kasvisten joukkoon mausteet. Sekoita.
- Nosta pannu pois levyltä ja lisää joukkoon nyhdetty savukirjolohi. Sekoita ainekset keskenään.
- Painele sulanut piirakkapohja halkaisijaltaan n. 24 cm irtopohjavuokaan.
- Kaada piirakan täyte paistinpannulta piirakkapohjan päälle.
- Sekoita keskenään muna ja kerma. Kaada tasaisesti piirakkatäytteen päälle.
- Ripottele päälle vielä juustoraaste.
- Paista uunissa 200 asteessa n. 25 min, ja kunnes juusto alkaa muuttua kauniin ruskeaksi.
- Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.