Kalaruoka

Kesäinen kalastajan siikakeitto

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 20 min
Annokset -
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

1 kg
siikaa paloiteltuna
1 kg
uusia perunoita paloiteltuna
2-4 kpl
kevätsipulia hiennonnettuna
2-4 kpl
kevätsipulin vartta pilkottuna
voita
merisuolaa

Valmistus

  1. Perkaa ja suomusta siiat. Huuhtele ja paloittele muutaman osaan.
  2. Keitä perunat ja sipuli lähes kypsäksi suolatussa vedessä
  3. Lisää keittoon kalanpalat sekä iso nokare voita
  4. Tarkista suola, koristele korianterilla ja tillillä, nauti näkkileivän kera.

Lisää halutessasi porkkanaa ja jopa chiliä keittoon.

”Vastaavanlaiseen keittoon saatiin ensipuraisu Perämeren aalloilla siianpyyntireissun yhteydessä eräänä juhannusyönä. Paras keittokokemus tähän mennessä!”

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää